Jordan Larsson nybliven pappa: Får annat perspektiv

Familjen hemma i Sverige – inlett säsongen svagt

Jordan Larsson, 24, är nybliven pappa.

Men speciellt mycket tid har han inte fått spendera med sin son.

– Det är klart det är tungt, säger han.

Under fjolårssäsongen var Jordan Larsson Spartak Moskvas hyllade skyttekung med totalt 15 fullträffar i den ryska ligan.

Den här hösten har 24-åringens inledning varit trögare.

På sex matcher har han ännu inte spräckt målnollan samtidigt som laget bara tagit sju poäng.

Men vid sidan av planen har den svenska anfallaren i alla fall upplevt lycka. För en dryg månad sedan blev Jordan Larsson och hans fästmö Bianca föräldrar till en pojke.

– Det är fantastiskt. Man får ett helt annat perspektiv på livet och vad som är viktigt. Det är en fantastisk känsla att vara pappa. Hur det påverkat mig? Egentligen bara positivt. Fotbollsmässigt tror jag inte det påverkar så mycket, jag är väldigt glad och stolt, säger han.

Varit ifrån familjen

Första tiden som pappa har emellertid inte inneburit speciellt mycket familjetid.

– Min fästmö Bianca och han har varit hemma i Sverige. Det är klart det är tungt. Man vill alltid vara nära sin familj, speciellt när man har sitt första barn. Det är klart det varit lite tufft där borta, speciellt när det inte gått så bra. Men någonstans ger det också en styrka.

Är det svårare att motivera sig att åka ifrån familjen när man har barn och speltiden i landslaget är osäker?

– Nej, de tror jag inte. Det är klart man vill spendera så mycket tid med honom som möjligt, speciellt eftersom jag inte fått spendera så mycket tid med honom sedan han föddes. Men det är som sagt alltid en ära att vara här. Det är det här jag håller på med och det här jag älskar, så det är inte så svårt att motivera sig för det.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.