”Det är inte okej hur grisigt det är”

Foto: JOHAN L F / BILDBYR N
Anna Barthold (arkivbild).
SPORTBLADET

Luleå är på väg mot final efter 83-56 mot Alvik. 

Efter förlusten var spelarna irriterade på domarna. 

– Det är inte okej hur grisigt det är, säger Klara Lundquist. 

Foto: ERIK SIMANDER / BILDBYR N
Klara Lundquist. 

Det märktes att det var slutspel i Åkeshovshallen. Redan i slutet av den första perioden var det rejält grinigt på planen när Anna Barthold hamnade i flera incidenter med Alvikspelarna. 

– Jag kan tycka att det gnälls lite för mycket. Det är ändå slutspel, man måste ändå få ta och ge lite smällar, säger Nathalie Schönberg. 

Domaren varnade båda lagen för att snacka mer och när Barthold kort senare reagerade på ett domslut fick hon en teknisk foul. 

– Jag lyckades få karriärens första tekniska. Jag tyckte det var en foul och då skrek jag och då var det tekniskt. Jag sa bara "hey!”, men man måste ju hinna med det i karriären också, säger hon. 

Barthold fick sätta sig på bänken med tre foul. Då hade Luleå redan gjort 21-16 i den första perioden. Det blev sedan 44-32 i paus och Alvik lyckades aldrig täppa till avståndet. 

”Domarna tillåter alldeles för mycket”

Det blev till slut seger för Luleå med 83-56 efter 19 poäng av Janis Ndiba.

– Ingenting fungerar i anfall eller försvar. Jag tycker inte att vi har någon energi överhuvudtaget trots att vi spelar på hemmaplan. Vi måste ha en helt annat inställning och vara beredda på att det blir en tuff match och att vi inte kommer att få något och att vi behöver jobba för allt, säger Klara Lundquist.

Alvikstjärnan var inte nöjd med domarinsatsen efter matchen.

– Domarna tillåter alldeles för mycket. Det är inte okej hur grisigt det faktiskt är. Det är åt båda hållen absolut och jag ska inte säga något om domarna, men man måste kunna blåsa åt båda hållen. 

Luleå är nu bara en match från final där storfavoriten Udominate med största sannolikhet väntar. 

– Vi tar en match i taget. Just nu har vi så himla kul på planen. Alla säger ju att Umeå ska vinna och vi är underdogs och det känns bra, säger Barthold. 

ARTIKELN HANDLAR OM