”Tråkigt att inte få slå honom igen”

avMalin Wahlberg

LAHTIS. Petter Northug är tillbaka i Lahtis inför morgondagens femmil.

Men han kommer att sakna Calle Halfvarsson i spåret.

– Det är tråkigt att inte få slå honom igen, säger norrmannen. 

Petter Northug sa upp sin plats i VM-truppen inför mästerskapet. Det innebar att han bara skulle få köra sprinten som han har friplats till i form av regerande världsmästare. 
Norrmannen lämnade Lahtis efter sprinten, men förväntningarna är inte skyhöga inför femmilen. 

– Jag har känt mig mer förberedd och starkare tidigare. Men formen har varit stigande efter sprinten. Nu hoppas jag att det ska kännas bra när jag står på start i morgon, säger han och fortsätter: 

– Jag tycker att det är fegt att avstå som världsmästare och jag ska göra mitt bästa, sedan får vi se om jag kan vara med och prägla loppet.

”Har misslyckats i fyra mästerskap”

Northug, som kör femmilen tillsammans med Martin Johnsrud Sundby, Anders Glöersen, Hans Christer Holund och Sjur Röthe, kommer dock att sakna Calle Halfvarsson som valt att avstå. 

– Det blir tråkigt att inte slå honom igen. Jag har slagit honom på alla distanser så jag hade gärna gjort det igen.

Han passade, i vanlig ordning, även på att skicka en passning till Halfvarsson som i går sa att Norge hade tur som inte hade Northug på sista sträckan i stafetten. 

– Tur? Det har aldrig varit snack om att jag ska gå sista sträckan så om vi ska snacka om tur och sista sträckan är det att Calle väljer att gå sista sträckan. Han har misslyckats i fyra mästerskap på den sträckan så... 

ARTIKELN HANDLAR OM