Rissveds: ”Har mått psykiskt väldigt dåligt”

Foto: TT & Bildbyrån
SPORTBLADET

Ett mountainbike-lopp förändrade Jenny Rissveds liv.

Men nu vill hon lyfta de känslorna som man inte främst förknippar med ett OS-guld.

– Jag ska vara ärlig för man behöver prata om det här, jag har tappat bort mig själv och mått väldigt dåligt psykiskt i perioder, säger hon till Morgonpasset i P3.

Jenny Rissveds blev känd ’över en natt’ när hon slog till med ett OS-guld i somras.

Men berömmelsen har varit omvälvande och ibland jobbig. I början av året stängde hon ner sin blogg efter flera sexistiska kommentarer och nu vill hon prata mer om de konsekvenser som framgången fått för henne.

I en intervju med Morgonpasset i P3 berättar 22-åringen att hon bilden av att ’att är så härligt när man vunnit OS-guld’ inte stämmer på henne. Hon har istället mått väldigt dåligt av uppståndelsen.

”Får ont i magen”

– Jag ska vara ärlig för man behöver prata om det här, jag har liksom tappat fotfästet och tappat bort mig själv. Jag har mått väldigt dåligt psykiskt i perioder, säger Jenny Rissveds till Morgonpasset i P3 och fortsätter:

– Folk frågar om jag har svårt att säga nej men jag säger nej till nio av tio saker och gör saker som jag vill göra och mår bra av. Men i en dålig period kan även sådana saker göra att jag får ont i magen, jag vill inte göra någonting, säger hon.

”Försvinner som människa”

På frågan om det är jobbigt att alla vill ha ’en bit av Jenny’ säger hon istället att hon tror att det handlar om att ingen vill ha Jenny utan alla vill ha en bit av hennes resultat som är det jobbiga.

– Jag lägger inte så mycket värde i medaljen för jag är en människa också, inte bara cyklist och idrottare på högsta nivå. Men idrott ligger svenska folket så himla varmt om hjärtat och jag representerar landet på ett sätt. Det får mig att försvinna litegrann som människa, säger hon till Morgonpasset i P3.

ARTIKELN HANDLAR OM