Salming är klar för inomhus-EM

SPORTBLADET

Efter en nervös väntan kom till slut beskedet.

Bianca Salming, 18, är klar för inomhus-EM i friidrott.

– Det känns hur bra som helst, säger hon till Sportbladet.

Bianca Salming har imponerat storligen under vintern.

Häromveckan säkrade hon sitt sjätte SM-guld i karriären genom att försvara sitt guld i femkamp – och som kronan på verket såg hon dessutom till att putsa sitt personliga rekord på 800 meter.

Men hennes namn saknades i den första truppen som presenterades till inomhus-EM.

”Hade två missade samtal...”

Nu har dock inbjudan kommit.

Svenska Friidrottförbundet bekräftar att både mångkamperskan Bianca Salming och 22-årige mångkamparen Fredrik Samuelsson är klara för mästerskapet.

– Jag hade varit och tränat och efteråt såg jag att jag hade två missade samtal från Karin (Torneklint, förbundskapten, reds.anm). Jag misstänkte ju vad det handlade om men jag ringde upp direkt och fick det bekräftat, berättar Salming för Sportbladet.

Dina känslor då?

– En stor lättnad. Det känns hur bra som helst.

Siktar högt

Var det en nervös väntan?

– Alltså, jag har försökt att inte tänka för mycket på det. Men det har ju lutat åt rätt håll och alla har sagt att jag är mer eller mindre klar. Men jag var velat höra det själv från Torneklint. Nu känner jag en stor lättnad. Nu kan jag koncentrera mig ordentligt och börja tänka på tävlingen.

Har du någon målsättning redan nu?

– Det låter kanske sjukt att säga men jag skulle vilja nosa lite på det nya juniorvärldsrekordet som Alina Sjuch (Ukraina, reds.anm) slog nyligen. Då måste jag upp och nosa på 4 500 poäng.

Det är en hög målsättning…

– Den är hög men inte omöjlig, säger Bianca Salming.

ARTIKELN HANDLAR OM