Sophie Hansson sexa på 100 meter bröst

22-åringen i tårar efter medaljmissen i OS-finalen

TOKYO/STOCKHOLM. Sophie Hansson missade pallen med 57 hundradelar på 100 meter bröst.

Efter OS-finalen är svenskan i tårar.

– Jag blir bombarderad av känslor just nu, säger hon.

Trots att munskyddet täcker halva ansiktet syns hur ledsen hon är. Efter sjätteplatsen på 100 meter bröst släntrar Sophie Hansson ut till de svenska reportrarna och torkar bort två rinnande tårar.

– Jag tror att ni förstår frustrationen och besvikelsen. Men jag lär mig mycket hela tiden. Och jag är stolt över min prestation även om tiden inte var där den skulle vara, säger hon.

Med 1.05,66 satte Sophie Hansson svenskt rekord i OS-försöken på distansen. Semifinalen gick en aning långsammare (1.05,81) men tog henne till dagens final, där hon klockades till 1.06,07. Hade hon skalat av någon hundradel på försökstiden skulle bronsmedaljören Lilly Kings 1.05,54 ha varit inom räckhåll.

”Jag är jättebesviken”

– Jag har inte gått ut i media och sagt att jag ska ha medalj, det vet ni alla som står här, men det är klart… ett OS där jag ligger fyra, klart jag gick för medalj. Så många timmar i bassängen, så många års träning. Jag känner att jag har det och så får jag inte ut det, säger hon.

Amerikansken Lydia Jacoby vann guld och sydfrikanska Tatjana Schoenmaker silver. Snyftande uttrycker Sophie Hansson att hon blir bombarderad av känslor.

– Hela loppet kändes fantastiskt. Jag vände mig om och blev lite chockad av tiden. Det kändes som att den var som i försöken om inte snabbare.

Hur var det att se resultatlistan?

– Det är jättenära. Jag är jättebesviken. Men jag har gjort mitt bästa och loppet är borta, så tack så mycket, säger hon och går.

I Rio 2016 blev Hansson 27:a på distansen, med tiden 1.08,67.

Se hela OS i Tokyo på discovery+

Allt om sommar-OS 2021 i Tokyo

Stor guide: Hela OS-programmet dag för dag, tv-tider och svenska truppen

OS-guide: Friidrott OS-guide: Simning OS-guide: Handboll OS-guide: Fotboll

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.