Avslöjar: Dubbel världsmästare lämnar Pixbo

Foto: Bildbyrån
SPORTBLADET

För tre säsonger sedan vann Patrik Malmström, 27, hela SSL:s poängliga i överlägsen stil.

Men enligt Sportbladets uppgifter lämnar nu den tidigare VM-guldhjälten Pixbo och SSL för allsvenskan.

– Det stämmer och det är klart egentligen, säger Lindås tränare Joacim Bernvid.

Tidigare storlaget Pixbo Wallenstam blev i våras krossade i kvartsfinalen av Växjö, på deras väg mot SM-finalen, med 4–0 i matcher och fick således en tidig sorti på säsongen.

Under våren har klubben sedan tappat forwarden Kasper Hydén till just Växjö och Kim Lundström till Höllviken inför den kommande säsongen.

Nu kommer nästa smäll.

Bekräftar värvningen

Enligt Sportbladets uppgifter är det klart att Pixbo nu kommer tappa den tidigare svenska landslagsforwarden och VM-guldhjälten från 2012 och 2014 Patrik Malmström, 27, till allsvenskan och Göteborgsklubben Lindås.

– Det stämmer och det är egentligen klart. När jag tränade Pixbo i två år hade jag Patrik i laget och jag känner till hans kvaliteter. Det är något unikt vi fått till allsvenskan. En målskytt av rang och han har spelat stora matcher och gjort game-winning goal i en VM-final. Vi är oerhört glada att få hit honom, bekräftar Lindås tränare Joacim Bernvid.

Poängkung i SSL

Malmström kom till Pixbo från Falun 2012 och gjorde den gångna säsongen 37 poäng (25+12) på 30 matcher. Med det var han en av Pixbos bästa poängplockare. Men så sent som säsongen 2013/2014 vann 27-åringen hela SSL:s poängliga när han vräkte in 50 mål och 70 poäng på 26 matcher.

– Han har en roll som är ganska ovanlig i innebandy-Sverige. Det finns ett par rightskyttar som är riktigt vassa, typ Galante Carlström och Rasmus Edström, tillsammans med Malmström. Så det är grym att kunna komplettera med en sån spelare och vi kommer få en hel del poäng från honom, säger Bernvid.

I allsvenskan södra finns sedan tidigare världens bästa innebandyspelare 2016, Kim Nilsson. Numera i Kalmarsund.

Föregående säsong kom Lindås på en fjärdeplats i tabellen, innan säsongen senare tog slut mot Jönköping i kvalet till SSL.

ARTIKELN HANDLAR OM