Aaron Hernandez

”Ingen chans att han tog sitt liv”

Av: 

Kristoffer Bergström

SPORTBLADET

Begick Aaron Hernandez självmord i sin fängelsecell – eller var det mord?

Efter NFL-stjärnans död kräver familjen att ärendet utreds.

– Det finns absolut ingen chans att han tog sitt liv, säger hans agent Brian Murphy via Twitter.

Aaron Hernandez skrev på för NFL-laget New England Patriots 2010. Efter två lyckade säsonger förlängde han för ytterligare fem år. Avtalet innehöll den dittills största signon-bonusen som en spelare på hans position (tight end) någonsin fått.

Men Hernandez skulle aldrig fullfölja sitt nya kontrakt. 2012 åtalades han för ett dubbelmord, men friades i rätten. Året därpå fälldes han för ett annat mord och fick livstids fängelse.

Ska ha försökt blockera dörren

Fyra år senare hittas Aaron Hernandez död i sin cell. 27-åringen har ett lakan om halsen, men har varken lämnat någon meddelande eller tidigare betett sig på ett sätt som renderat särskild översikt.

Fängelset i Shirley, Massachusetts, hävdar att dödsfallet är självmord, vilket styrks av att Hernandez ska ha försökt barrikardera cellens dörr med olika föremål.

Men Hernandez familj godtar inte förklaringen.

– Det fanns inga samtal eller någon korrespondensfrån Aaron till hans familj eller jurister som indikerade att något liknande var möjligt. Aaron såg fram emot en möjlighet att få en andra chans att bevisa sin oskuld, säger advokaten Jose Baez enligt Reuters, och syftar på en överklagan som den tidigare NFL-stjärnan lämnat in.

”’Chico’ var inget helgon...”

För familjens räkning har Baez bett om en ”transparent och grundlig undersökning” av det inträffade. Hernandez förra agent Brian Murphy har sin åsikt klar: något måste ha inträffat för trots indicierna är självmord otänkbart.

”Det finns absolut ingen chans att han tog sitt liv. ’Chico’ var inget helgon, men min familj och jag älskade honom och han skulle aldrig ta sitt eget liv” skriver Murphy på Twitter.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Förre NFL-stjärnan död

ÄMNEN I ARTIKELN

Aaron Hernandez

NFL

New England Patriots