Norén fyra slag från ledning i "Players"

avTT

Foto: Chris O'Meara/AP/TT
Alex Norén ligger delad sjua i The Players Championship.

Alex Norén har fyra slag till täten i The Players Championship. Hoppet om att kunna blanda sig i segerstriden lever.

– Jag skulle kanske ha behövt två slag bättre. Men det ska bli kul, allt kan hända, säger han till C More inför sista rundan.

Lördagen brukar kallas golfens "moving day", dagen då man förhoppningsvis ska klättra i resultatlistan och ge sig ett bra utgångsläge inför söndagens avgörande.

Alex Norén spelade en stabil och bra runda på par, med två birdies och två bogeys, och rörde sig knappt alls i The Players Championship i Florida, USA.

– Jag tycker att jag spelade ganska bra. Jag har lite problem med puttningen, det är lite jobbigt mentalt att veta att jag inte sätter så mycket puttar. Tee till green har spelet varit bra, säger Norén till C More.

Ligger sjua

Inför slutvarvet ligger svensken sjua på fem under par och är fortsatt fyra slag från ledningen. Med en riktigt bra avslutning och lite vassare puttning kan han fortfarande blanda sig i kampen om segern i stortävlingen på TPC Sawgrass.

– Det är en bana där du kan göra mycket birdies, samtidigt som alla kan göra bogeys, säger Norén, som delar sjundeplatsen med färske Masters-vinnaren Sergio García.

Leder gör amerikanerna JB Holmes och Kyle Stanley på nio under par.

Stenson delad 26:a

Henrik Stenson fick en dålig start med dubbelbogey på andra hålet. Därefter blev det fyra birdies och fyra bogeys i de svåra vindarna. Efter 74 slag är Stenson totalt på par och ligger på delad 26:e plats.

– Vi känner oss ganska urblåsta, det är tuffa förhållanden. Det är en tuff bana vanligtvis, men den blir inte lättare med de här förutsättningarna, sade han till C More.

– Det är frustrerande när du utför det som det var tänkt – och så blir det ändå fiasko av det.

Stenson var ändå ganska nöjd med att det känns som att han börjar hitta tillbaka lite till självförtroendet i det långa spelet.

– Flytet infann sig inte riktigt, men vi gjorde rätt mycket bra grejer ändå, sade han till C More.

David Lingmerth hade en helt misslyckad runda. Efter 78 slag ligger han delad 72:a på sex över par.

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf