Svensk succé – dubbla pallplatser

LES ROUSSES/STOCKHOLM. Fyra svenskor i final.

Då blev det norsk seger när Kristine Stavås Skistad vann före Emma Ribom.

Linn Svahn slutade fyra och hoppas nu på att hon får köra VM.

– Jag skickar ett bra kvitto, säger hon.

Johanna Hagström, Linn Svahn, Emma Ribom och Maja Dahlqvist tog sig alla till final i sprinten i franska Les Rousses efter att Jonna Sundling blivit utslagen i semifinalen.

Men trots det vann en norska när Kristine Stavås Skistad var starkast och tog karriärens första världscupseger.

Jonna Sundling hyllade konkurrenten efter loppet:

– Hon är otrolig och visar hur stark hon är. Hon är svinbra efter att ha haft några tunga år, säger hon.

Svahn om VM-chansen

Två i loppet blev Emma Ribom och Maja Dahlqvist slutade trea. Linn Svahn var tvåa inför upploppet men stumnade på slutet och blev fyra medan Hagström slutade sexa.

– De var starkare, jag tänkte bara ge dig Maja på upploppet. Det är en stabil dag men jag tycker att jag gör lite misstag i en kurva, jag hade inte gjort samma sak igen men jag vet inte om det hade räckt till pallen ändå. Man är alltid självkritisk, säger Svahn.

Maja Dahlqvist skrattar när hon hör vad Linn Svahn tänkte:

– Jag tänkte också det när hon svarade när jag kom ikapp. Då tänkte jag ”ge mig den bara, ge mig den”. Jag gjorde en bra Wassbergspurt. Det är kul att vi kan fajtas. Jag förstår att hon vill ha en pallplats men hon är fyra efter två års frånvaro och jag tror hon är nöjd någonstans, säger Dahlqvist.

Linn Svahn:

– En fjärdeplats är inte dåligt med tanke på min bakgrund men jag söker alltid perfektion och jag gör lite nybörjarmisstag och försökt vänta ut det lite längre.

Är VM klart nu?

– Ingen har sagt något men jag skickar ett bra kvitto så det känns som att jag har på ett VM att göra men sedan vet man aldrig med uttagningar.

VM-truppen tas ut på tisdag, men efter loppet var damtränaren Stefan Thomson positiv:

– Det är klart att Linn stärker sina odds, säger han.

Emma Ribom, dagens bästa svenska åkare, ser nu fram emot att få inleda VM med sprint.

– Sprinten inleder mästerskapet och hoppas på att gå en god känsla där. Är jag i fin form finns det många möjligheter, säger hon.


PLUS: Idrottsvärldens 41 hetaste kärlekspar

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.