Poromaa rasar efter stavkaos: ”Oproffsigt”

Uppdaterad 2022-12-05 | Publicerad 2022-12-04

LILLEHAMMER/STOCKHOLM. William Poromaa kom till start bara sekunder innan loppet drog igång.

Nu berättar han om stavdramat.

– Det känns oproffsigt att man inte har grejerna när man ska åka en världscup, säger han.

Följ ämnen
Längdskidor

TV-bilderna visade en sen William Poromaa till start inför herrarnas 20 kilometer klassiskt. Svensken var ändå bra med i loppet och slogs om pallplatserna.

Det blev dock en femteplats efter att han förlorat spurtstriden mot norrmännen. Efter loppet berättade han om stavdramat innan start.

PLUS: Här är svenska kärleksparen på skidor

– Det var surt lopp i dag. Jag trodde att jag skulle kunna ta det. Men det var svårt att få det att bita på slutet. Jag hade stress i dag innan starten och kom ut när det var 45 sekunder kvar utan rätt stavar, det var någon ledare som fått med dem uppe i skogen. Jag fick starta med för korta stavar och åka med dem hela loppet, det var lite tråkigt, säger Poromaa.

Poromaa kommer sent till starten.

”Oproffsigt”

Poromaa rasande efter målgång och skrek på de svenska ledarna.

– Det blir ett stresspåslag och det känns oproffsigt att man inte har grejerna när man ska åka en världscup så det känns tråkigt, säger han.

Poromaa fick åka med 2,5 centimeter kortare stavar och enligt Viaplays expert Johan Olsson kan det ha gjort skillnaden mellan femteplatsen och pallen.

Landslagschefen Anders Byström håller inte med.

– Det ska det inte behöva vara. Det är klart, du får lite mer tryck i stavarna men man ska nog inte hårddra det så, säger han och fortsätter:

– Tydligen följde en av hans stavar med ut så det blev en väldig panik. Men vi lyckades låna några och fick tag i dem precis innan start, det är klart att det inte är optimalt. Jag förstår att Wille är irriterad, men man kan inte hänga någon för det.

Köp allt för att heja på Sverige i Sportbladet Shop här!