Bolts stafettkamrat skadad i dödsolycka

avMartin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:

Jamaicansk friidrott är åter i sorg.

400-meterslöparen Jordan Scott har omkommit i en bilolycka och även Michael Campbell, som sprang stafett med Usain Bolt i VM, har förts till sjukhus.

– Allt är bara tragiskt, säger jamaicanska friidrottsförbundet ordförande Dr Warren Blake.

Så sent som i april omkom Jamaicafödde höjdhopparen Germaine Mason i en motorcykelolycka efter en festkväll med Usain Bolt.

– Det var tufft för mig i början. Det kom som en total överraskning och hindrade mig lite i träningen. Mentalt var jag inte redo att träna på lite mer än två veckor där jag bara var tvungen att samla mig, sa Bolt några veckor senare.

Omkom i bilolycka

Och nu har jamaicansk friidrott åter drabbats av en trafikolycka med tragisk utgång.

400-meterslöparen Jordan Scott, 21, har omkommit efter att han kraschat med bilen in i en stolpe med elström i närheten av Bob Marley-museet i centrala Kingston, enligt Jamaica Gleaner.

– Att höra om nyheten var chockerande. Jag är helt förkrossad, säger Scotts tränare Machell Woolery.

Med i bilen var även sprintern Michael Campbell. Jamaicanen sprang VM-stafetten med Usain Bolt i somras och räddningspersonal lyckades dra ut Campbell innan stolpen föll ned över bilen och klämnde fast Jordan Scott inne i fordonet som sedan fattade eld.

”Allt är bara tragiskt”

Michael Campbell har förts till sjukhus med skador, som dock inte ska vara livshotande.

– Det är en sorglig händelse, en människa som miste livet och skadan som Michael ådrog sig. Jag kom hit för att titta till honom och i det långa loppet kommer han att återhämta sig. Allt är bara tragiskt, säger jamaicanska friidrottsförbundet ordförande Dr Warren Blake.

Foto: Matt Dunham / TT / NTB Scanpix
Jamaicas Michael Campbell lämnar över stafettpinnen till Usain Bolt vid VM i London. Campbell fanns med i den bil som kraschade in i en elstolpe tidigt söndag morgon på Jamaica.
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM