Stina Nilsson ska utredas: ”Varit hängig en tid”

avPetra Thorén

Foto: BILDBYRÅN
Stina Nilsson.

SOGNEFJELL. Stina Nilsson skickas hem från pågående läger i Norge för en utredning.

Skidstjärnan har varit hängig ett tag, fick feber under onsdagen och nu vill landslagets medicinska team gå till botten med problemet.

– Vi vill se om det finns något som är obalans eller om det handlar om en infektion, därför vi tar hem henne, säger läkaren Per Andersson.

Sportbladet var – som enda svenska tidning - på plats i Sognefjell under onsdagen.

När Stina Nilsson klev av efter sitt andra träningspass för dagen var hon pigg.

Hon ville gärna ställa upp på bild och ställde sig framför de höga snövallarna och sa:

– Det här blir bra för mitt Instagram!

Men senare på eftermiddagen insjuknade Stina Nilsson. En känsla av en antågande förkylning övergick i feber och hon avråddes under kvällen att ställa upp på intervju.

Ett samtal till landslagets läkare Per Andersson avslöjar att planen att ta hem Stina Nilsson från Sognefjell dock fattades före feberns utbrott.

Stina Nilsson ska undersökas. Skidstjärnan, Sveriges främsta under världscupen säsongen som gått, har under den senaste tidens hårda träningsperiod känt sig hängig.

”Ta allt på allvar”

– Hon har känt att kroppen inte svarat i någon vecka. Hon har varit i gränslande. Och de sista dagarna har vi haft kontakt om känslan i halsen, hon har känt att det kittlat i halsen när hon vaknat, och vi får lov att titta på det, säger Per Andersson.

Finns det en risk att hon har överbelastat?

– Nej, vi ser inte hållpunkter för att hon är övertränad. Men vi får följa förloppet och ta allt på allvar.

Vad kan ni se via de första undersökningarna?

– Det kan ha varit en infektion som har legat där och inte brutit ut. Det är mest sannolikt. Det får vi svar på. Sen måste man ta ett antal prover och undersöka Stina. Men jag ser inte att det är något dramatisk, påpekar läkaren.

Tränade med Iversen

Stina Nilsson är sällan sjuk och har tidigare varit förskonad från liknande problem.

Stina tog det lugnt ute på fjället under onsdagen. En som talade med henne där var den norska landslagsåkaren, vännen Emil Iversen.

– Jag körde en liten runda med henne. Hon åker lite för sakta för att vi ska kunna träna ihop, men det var trevligt att snackas vid lite, säger Emil Iversen.