Rasande efter uttåget: ”Jävla bönder”

1 av 2 | Foto: PER WIKLUND / BILDBYR ÅN
Pixbos tränare Jonas Eliasson skäller ut domaren.
SPORTBLADET

Pixbos tränare Jonas Eliasson rasade mot domarna och kallade dem ”jävla bönder” efter semifinaluttåget mot Iksu.

Nu ber han om ursäkt i ett pressmeddelande.

– Det brast på ett sätt som inte är acceptabelt på den här nivån, säger han.

2–2 efter full tid ledde den fjärde innebandysemifinalen mellan Pixbo och Iksu till övertid. Där pressade Pixbo på när Iksu plötsligt fick ett frislag som Frida Nordström snabbt slog till Julia Nordin som avgjorde matchen och tog laget till SM-final.

– Jag hann knappt fatta vad som hände men kände bara att jag kan fan inte missa det här, bolljäveln skulle bara in, sa hon till Sportbladet efter matchen och fortsatte:

– Magiskt. Det tog ett tag att fatta, men otroligt magiskt.

”Katastrof, så jäkla surt”

På Pixbobänken var det givetvis andra tongångar. Tränaren Jonas Eliasson var fullständigt rasande på domarna som han menade både dömde ett felaktigt frislag och sedan lät själva spelet sättas igång från fel plats.

– De här domarna borde vara hemma och mjölka kor istället för de är jävla bönder. Det är så jäkla surt, de var katastrof och hade jag varit så jävla dålig hade jag lagt pipan på hyllan. De har noll känsla och de avgör den här matchserien. Jag hade lyft på hatten om Iksu avgjort på en egen prestation men nu hade de ingenting i sudden. Men det är bara att gratulera Iksu till segern och finalplatsen, säger han till Innebandymagazinet.

”Oproffsigt”

Ett utspel som Eliasson under påskafton fick backa ifrån.

– Igår när jag mötte ett för mig mycket stort nederlag brast det på ett sätt som inte är acceptabelt på den här nivån. Det var oproffsigt och dåligt på många nivåer, särskilt i relation till alla som arbetar och är engagerade i vår förening. Jag vill därför be om ursäkt till domarna och föreningen på det sätt jag kritiserar dem på. Jag har också från föreningen fått ett förtydligande om hur man lägger fram kritik till domarna som jag är helt införstådd med, säger han i ett pressmeddelande.

ARTIKELN HANDLAR OM