Efter petningen – satsar mot OS 2020

avPovel Arwidson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Jessica Gow/TT / TT NYHETSBYR≈N
Michaela Arvidsson.

Michela Arvidsson, 23, sköt en kvotplats åt Sverige till OS förra året, men blev av med den till förmån för Håkan Dahlby.

På fredag ska hon vara med och tävla i världscupen i München, och hon satsar redan för nästa OS.

– Det är OS 2020 som gäller, jag ska göra en upptrappning inför det, säger Arvidsson.

Sportbladet når Michaela Arvidsson på flygplatsen, strax innan planet lyfter mot München och skyttesportens världscup. Där tävlar hon i grenen tio meter luftgevär.

– München är den svåraste världscuptävlingen. Den är väldigt stor och populär och det är många skickliga skyttar som kommer och det är hög konkurrens, säger Michaela.

Vad är ditt mål i tävlingen?

– Det är svårt att säga, eftersom det är väldigt små marginaler på placeringarna. På den här tävlingen kan plats 40 vara väldigt bra. Men final hoppas man alltid på, och att allt stämmer för en.

Poängen i München brukar vara högre än i både VM och OS, och det är den allra svåraste tävlingen på säsongen.

Satsar mot OS 2020

För ganska precis ett år sedan var Michaela Arvidsson i centrum i skyttesverige. Då hade hon skjutit till sig en kvotplats inför OS i Rio. Men SOK valde att byta bort hennes plats i luftgevär till dubbeltrapp, och ge den Håkan Dahlby.

– Det är väl självklart att det suger. När man kämpar för att lyckas och tar en kvotplats för första gången på 20 år och så får man inte utnyttja biljetten själv, sa Arvidsson då till Sportbladet.

Men i dag har hon släppt petningen, och satsar i stället fullt till nästa OS.

– Någon gång måste man lägga det bakom sig, jag tänker inte så mycket på det i dag, utan det är bara jobba vidare. Nu är det OS 2020 som gäller, och jag kommer göra en upptrappning i min satsning inför det, säger hon.

I övrigt har säsongen varit ett ”mellanår”, som det ofta blir året efter ett OS. Arvidsson har då kunnat lägga lite mer tid på studierna. Hon läser informationsdesign.

– Det blir ett pussel att få ihop det, och man måste planera långsiktigt. Men huvudfokuset är ändå skyttet.

Svensk EM-silvermedaljör debuterar

Sammanlagt sju svenska skyttar kommer till start till världscuptävlingen i München. Förutom Michaela tävlar Lotten Johansson, Isabelle Johansson, Marcus Madsen, Sam Andersson, Josefine Thörnkvist, och Pontus Schmidt.

Isabelle Johansson sköt i mars hem ett junior-EM-silver i luftgevär, och det här blir hennes världscupsdebut.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM