OS-toppduon missade – men Blixt blixtrade

SPORTBLADET

Det blev en tung start för Henrik Stenson och hans spelkompis Justin Rose i USA-tourtävlingen i golf i New Orleans.

Samtidigt ligger Jonas Blixt och Cameron Smith med i toppen efter den första rundan.

Foto: TT
Stenson och Rose.

OS-ettan och OS-tvåan, som spelat tillsammans i Ryder Cup, borde vara det perfekta paret i USA-tourtävlingen i golf.

Nja, kanske inte om man heter Henrik Stenson och har missat kvalgränsen i tre tävlingar i följd. Då hjälper det inte att spelkompisen Justin Rose för ett par veckor sedan kom tvåa i US Masters.

Det svenskbrittiska paret, sexa och åtta på världsrankningen, varvade birdies med bogeys och låg ett tag två över par. Två birdies på slutet räddade upp ronden som slutade på par, 72 slag. Ska stjärnorna klara kvalgränsen behöver de spela betydligt bättre på fredagen.

Foursome

Det är första gången sedan 1981 som det spelas en lagtävling på PGA-touren och för paret Jonas Blixt och australiern Cameron Smith gick det desto bättre. Med 67 slag ligger de på en delad tredjeplats efter den första rundan.

Foto: GETTY IMAGES
Blixt till vänster.

I delad ledning på 66 slag ligger Kyle Stanley från USA och Ryan Ruffels från Australien samt amerikanerna Jordan Spieth och Ryan Palmer.

Den första dagen, och den tredje, slår paren vartannat slag på en och samma boll. Under den andra, och fjärde, ronden spelar var och en på sin egen boll och parets bästa resultat på varje hål räknas.

ARTIKELN HANDLAR OM