Tennis

Tennisstjärnan anklagas för mörkläggning

Dayana Yastremskas ex: ”Det var inte jag”

Av: 

Moa Berander

Foto: Pool / Getty Images Europe

SPORTBLADET

När tennistalangen Dayana Yastremska, 20, åkte fast för dopning i vintras tog hennes dåvarande pojkvän på sig skulden.

Men nu menar han att förklaringen var påhittad, av Yastremskas pappa.

– Jag tog blodprov och skrev ett uttalande, gratis, fast han erbjöd mig pengar, skriver ex-pojkvännen på Instagram.

Dayana Yastremska är rankad som nummer 32 i världen och har varit i final i Wimbledon Junior. Men den 24 november förra året testade den ukrainska talangen positivt på ett dopningstest för anabola steroider och stängdes av.

Yastremska nekar till att ha dopat sig, och har överklagat domen flera gånger. Att hon testade positivt, menar hon beror på hennes dåvarande pojkvän. Han gick själv ut med ett uttalande, där han vittnade om att de olagliga substanserna har överförts från honom till Yastremska när de har haft sex, skriver The Telegraph.

Paret gjorde slut strax därefter, och i slutet av februari gick ex-pojkvännen ut med nya uppgifter. Han sa då att det inte var han som orsakade att Yastremska testade positivt, utan det var en fabricerad förklaring, påhittad av Yastremskas pappa. Han ska ha erbjudit ex-pojkvännen pengar, som han valde att inte ta emot.

”Det är osant”

Ex-pojkvännens uttalanden drog inte till sig särskilt stor uppmärksamhet, förrän nu, då det tyska magasinet Der Spiegel har gjort en stor granskning av Yastremskas fall. Det fick tennistalangen att själv gå ut och dementera exets påstående, på sin Twitter.

”Jag kan med säkerhet säga att det är osant. Jag är övertygad om att när jag får presentera min berättelse och mina bevis i ett förhör, kommer jag att frias”, skriver ukrainskan.

Yastremskas fall har ännu inte prövats och straffet har inte tidsbestämts. En avstängning på två år är att betrakta som standard för förseelsen, men skulle det visa sig att hon har ljugit kring ex-pojkvännen kan det leda till ytterligare avstängning.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Fast för dopning: ”Jag är chockad”

ÄMNEN I ARTIKELN

Tennis