Så ställer svenska herrstafettlaget upp

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

OBERSTDORF/STOCKHOLM. Damernas stafett blev en vallamardröm.

Nu står det klart att Johan Häggström, Oskar Svensson, Jens Burman och William Poromaa blir det svenska laget som ska försöka slåss om medaljerna i herrstafetten.

– Jag tror det gynnar oss om det blir vallaföre, säger Oskar Svensson.

Lite på som på damsidan fanns det tre relativt givna namn i svenska herrlaget. Formstarka distansåkarna Jens Burman och William Poromaa tar de två tuffa skejtsträckorna och Oskar Svensson får andrasträckan. Den sista sträckan i herrlaget går till Johan Häggström Han körde inledande sprinten men har sedan vilat under hela mästerskapet fram till i dag.

– Han är van tuffa tag i sprint och passar bra på en förstasträcka, säger herrtränaren Anders Högberg om valet.

– Riktigt kul, jag har sett fram emot det här. Jag har försökt träna på här och få en bra känsla. Hoppats få chansen i ett nytt lopp och hållit modet upp, säger Häggström.

”Gynnar oss om det blir vallaföre”

Efter vallafiaskot i dag finns så klart frågetecken. Lägg därtill att det väntas rejält med regn och snö under morgondagen så kan det bli knepigt. Men Oskar Svensson är säker på vallateamet.

– Jag upplever att vi aldrig haft så bra skidor som i år. Jag tror det gynnar oss om det blir vallaföre, säger Oskar Svensson.

William Poromaa tror han kan få chansen att köra om medalj.

– Jag tycker absolut vi har chansen i morgon, det är absolut realistiskt att köra om medalj. Mot slutet vet jag att jag kan köra fort, säger han. 

Samtidigt meddelade Norge sitt lag och väljer att peta dubbla silvermedaljören Simen Hegstad Krüger ur sitt lag till förmån för Pål Golberg på en klassisk förstasträcka. De följer upp med Emil Iversen, Hans Christer Holund och Johannes Hösflot Kläbo.

Foto: ANDREAS BARDELL
Publicerad:

LÄS VIDARE