OS-stjärnornas hemliga ställe mitt i Stockholm

Foto: Malin Hoelstad / SvD / TT
Garnisonen på Östermalm
SPORTBLADET

Han har dragit igång en satsning i det tysta.

Till hans våning i centrala Stockholm har redan flera stora OS-stjärnor kommit.

– Men jag kan inte berätta namnen på alla. Det råder ju sekretess, säger idrottsläkaren Per Andersson till Expressen.

Per ”Pliggen” Andersson har de senare åren varit läkare i skidlandslaget och SOK, och nu har Andersson ett nytt projekt igång.

För ett år sedan startade han GHP Idrottscenter och håller till i den stora kontorsbyggnaden Garnisonen på Östermalm i Stockholm.

Redan nu har flera OS-stjärnor besökt satsningen som pågår i det tysta. Charlotte Kalla och Peder Fredricson är två av dem, enligt Expressen.

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

– Men jag kan inte berätta namnen på alla. Det råder ju sekretess, säger Andersson till tidningen.

”Läget är akut”

Per Anderssons vision är att ha en nyckelroll i svensk elitidrott och att Sverige ska ta in på andra länder inom idrottsmedicin.

”Pliggen” säger att det behövs ett idrottsmedicinskt centrum med samlad kompetens för att hjälpa idrottare och i längden samla fler internationella medaljer. Just nu sker satsningen i privat regi men SOK och Riksidrottsförbundet kan vara möjliga partners, skriver Expressen.

– Om du tittar på till exempel Storbritannien och Tyskland så ligger vi ljusår efter. Även Norge är bättre än oss på många delar. Jag kom till en punkt när jag kände att något måste göras. Att behovet är akut. Och för att få till en förändring i närtid måste vi starta nu, säger Per Andersson.

Vägen till OS för svenska laget 00:25
ARTIKELN HANDLAR OM