Hårt matchat Kristianstad höll undan mot Guif

Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
SPORTBLADET

Kristianstad hotades länge av Guif i kvällens hemmamatch.

Men i slutändan hittade man som vanligt en väg att vinna.

En väg som gick genom ungdomlig entusiasm – och en viktig straffräddning.

Kristianstad minns knappt hur det är att förlora på hemmaplan i Handbollsligan. Då man dessutom nyligen utklassade Guif på bortaplan med 24–19 kändes segern given.

Men den förre Kristianstad-målvakten Herdeiro Lucau ville annorlunda och imponerade stundtals stort i Guif-målet.

Lagen höll jämna steg under tio minuter innan Kristianstads ryck kom. 6–6 blev till 10–6 och så småningom 15–9 i paus.

– Jag tycker vi har alldeles för dålig fart i början. Men när vi väl får igång det ser vi bättre ut bakåt också, sade Kristianstads Albin Lagergren till C More i paus.

I andra var det åter ett nytt bortalag som visade sig. Sexmålsledningen knappades sakta men säkert in och var vid ett läge bara två bollar, 25–23.

”Inga maskiner”

Men närmare kom inte Guif. Kristianstad kunde hålla undan – bland annat via en giftig straffräddning av Leo Larsson – och vinna med 28–24.

– Leo nästan räddar oss i matchen där, så det är kul, säger inhoppande Valter Chrintz i C More.

Chrintz, född 2000, är en av de yngre förmågor som får chansen när laget matchas hårt i såväl Europa som i Handbollsligan.

– De här grabbarna är ju inga maskiner utan är människor de också. De orkar kanske inte spela 60 minuter i varje match så då får vi hoppa in och göra det bästa av situationen, säger målskytten Chrintz.

I och med segern kliver Kristianstad ifrån i toppen av tabellen, och har fyra poäng ned till Alingsås. De sistnämnda har å andra sidan två matcher i handen.

ARTIKELN HANDLAR OM