Sportbladet planerar turné med Erik Niva – vilken stad vill du att vi ska besöka?

avSportbladet.se

SPORTBLADET

Under två slutsålda kvällar i Stockholm ställde Sportbladet ut Erik Nivas imponerande samling med över 500 fotbollströjor.

Nu finns planer på att ta utsällningen på en Sverige-turné.

– Det blev verkligen lyckat i Stockholm. Vi får väl se vad fotbollsfansen säger ute i landet. Klart jag tycker att Erik ska ut på turné om han vill och intresset finns och det tror jag det gör, säger Pontus Carlgren, sportchef på Aftonbladet.

Under tio år har Erik Niva samlat fotbollströjor från hela världen.

Under två kvällar i november ställde Sportbladet tillsammans med Erik ut 510 tröjor från samlingen på Färgfabriken i Stockholm. Konceptet blev en succé.

– Fullsatt och festligt i kvällarna två, nördigt nyfikna människor som kom för att diskutera det politiskt problematiska i en Terek Groznyj-tröja och varför den argentinske förbundskaptenen Bilardo lät byta material på matchtröjorna mitt under VM 1990, säger Erik Niva.

– Kul som tusan var det och ifall ni inte passar er jävligt noga packar vi med oss tröjorna och åker på någon sorts Sverigeturné efter nyår.

Nu planerar Sportbladet att ta utställningen på en Sverige-turné under 2018. Men vi behöver veta om intresse finns – och din hjälp att välja orter.

Kommentera här nedanför vilken stad du vill att Sportbladet och Erik Niva ska komma till nästa år så ses vi kanske under 2018.

ARTIKELN HANDLAR OM

Erik Niva