Swenn-Larssons sköna besked efter mardrömssäsongen

1 av 2 | Foto: Christophe Pallot/Agence Zoom / Getty Images Europe

avMalin Wahlberg

SPORTBLADET

LEVI. Anna Swenn-Larsson hade en mardrömssäsong i fjol. 

Men i slalompremiären var 26-åringen tillbaka med besked.

– Jag var jättenere, men jag känner verkligen att jag har så mycket mer att visa och ge, säger hon.

Det var inte mycket som gick Anna Swenn-Larssons väg i fjol. 26-åringen körde ur sex tävlingar av elva och tog sig bara vidare till andra åket i säsongens sista tävling. 

– Nu har jag upplevt det värsta som kan hända. Det här var ju det och det är inte så jäkla farligt. Det var självklart tufft, men livet går vidare och nu är det ny säsong, sa hon till Sportbladet inför slalompremiären i Levi.

Fiaskosäsongen i fjol gjorde att Swenn-Larsson fick starta utanför topp 30. Det var dock inget problem. Svenskan visade vad hon går för i första åket och körde in på en tiondeplats. 

– Jag vet ju att jag kan åka snabbt. Jag har inte alls fått till det innan, men jag vet att jag kan och det känns skönt att få ut lite av det jag har, sa hon inför andra.

”Var jättenere”

Det blev ännu bättre i andra. Swenn-Larsson gjorde ett nytt bra åk och körde upp sig till sjundeplatsen.
– Det känns superkul och jätteskönt verkligen. Jag är jättenöjd. Sedan kände jag att jag verkligen ville få ett resultat, jag körde, men det finns nog ännu mer tror jag. 

Hur stor lättnad är det efter den säsongen du hade i fjol?

– Det är klart att det är jätteskönt. Men jag har känt mig väldigt lugn jämför med förra säsongen. Det kändes skönt att få starta utanför topp 30 och jag kände mycket mindre press.

Swenn-Larsson fortsätter:

– Jag var jättenere, men jag känner verkligen att jag har så mycket mer att visa och ge. Då finns det ändå där inom en att man vill kämpa. 

Sveriges 22 alpina världscupvinnare genom tiderna 00:48
ARTIKELN HANDLAR OM