Blir stoppad – får inte spela fotboll

Landslagets besked efter udda nyheten

Calle Halfvarsson är klar för fotbollsklubben Äppelbo AIK.

Men skidstjärnan ser inte ut att få spela.

– Det kommer inte hända under den närmsta tiden, säger skidlandslagets chef Anders Byström till Expressen.

I går kom den överraskande nyheten: Skidstjärnan Calle Halfvarsson väljer, mitt under försäsongen, att ”skola om” och skriva på för den lokala fotbollsklubben Äppelbo AIK.

Enligt Dalarnas Tidningar övertalades han av en vän som spelar i laget, och tanken var att Halfvarsson skulle göra debut i lördagens match mot Gagnefs IF förutsatt att förkylningen han dragit på sig försvunnit.

– Jag måste bli frisk först, sa 31-åringen till DT.

Ska på läger

Men det blir inget fotbollsspelande för Calle Halfvarsson i sommar. I alla fall inte om skidförbundets ledning får bestämma. Till Expressen säger landslagschef Anders Byström att det ”blivit en höna av en fjäder” av alltihop och att Calle ska infinna sig på ett skidläger i Torsby som startar nu på söndag, förutsatt att han då är frisk.

– Som jag har förstått det känner han en kille som spelar i laget och de har pratat om han skulle kunna vara med och spela. Men det kommer inte hända under den närmsta tiden, säger Byström.

”Kul grej”

Även Halfvarssons agent Magnus Larsson försäkrar att Halfvarssons fokus alltjämt ligger på skidåkningen.

– Han kommer inte att spela med Äppelbo AIK på lördag, för han är förkyld. Är man förkyld ska man inte spela fotboll. Sen får vi se om det kan bli något längre fram, men då handlar det snarare om att han hoppar in i två minuter som en kul grej. Han har fullt fokus på skidkarriären, säger Larsson till Expressen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.