”Det här är en avskyvärd rasistisk gärning”

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:

En snara har hittats i garaget hos Nascarföraren Bubba Wallace, uppger den amerikanska motorserien.

Wallace är den enda svarte föraren i serien, och Nascar skriver i ett uttalande att "Vi är arga och chockerade och kan inte tillräckligt understryka hur allvarligt vi tar på denna fruktansvärda handling".

Snaran upptäcktes i Wallace stalls garage när förarna kom tillbaka dit efter det att söndagens lopp i Talladega, Alabama, hade skjutits upp på grund av regn. Loppet skulle ha varit det första att köras inför publik efter att Nascar förbjudit sydstatsflaggan från alla lopp.

Wallace själv skriver på Twitter att "det här är en avskyvärd rasistisk och hatfylld gärning som gör mig oerhört ledsen och är en plågsam påminnelse om hur lång vi har att gå som samhälle". Han skriver vidare att han de senaste veckorna mötts av stöd från hela Nascar och att han inte kommer låta sig skrämmas av dem som vi sprida hat.

"Som min mamma sade till mig i dag, 'de försöker bara skrämma dig'. Det här kommer inte att knäcka mig, jag kommer inte att ge upp, jag kommer att fortsätta vara stolt över vem jag är."

Loppet som sköts upp ska köras på måndagskvällen, svensk tid.

Nascarföraren Bubba Wallace
Foto: Steve Helber / TT
Nascarföraren Bubba Wallace
Foto: Steve Helber / TT

PODD Så blev Black lives matter en global proteströrelse

Den 13:e april 2013 frias George Zimmerman från mordet på 17-åriga Trayvon Martin. Det blir startpunkten för Black lives matter-rörelsen som nu står i centrum för de protester som skakat USA de senaste veckorna. I det här avsnittet berättar vi om rörelsens historia, och hur de växte från en hashtag till en global politisk maktfaktor.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN