”Tror kanske att vi mördat någon”

avEmil Eiman Roslund

Publicerad:

En hotellvistelse skiljer sig för alla.

För det norska skidskyttelandslaget blir den som ett mord där bevisen ska döljas.

– Städarna hoppar nog till lite, säger Ingrid Landmark Tandrevold.

För att undvika sjukdomar använder sig det framgångsrika norska skidskyttelandslaget ett annorlunda knep. De har tagit med sig stora rullar av plast som de dekorerar hotellrumsgolven med under VM i skidskytte som pågår i italienska Antholz.

– Vi gör det för att inte få in något damm. Det är ofta väldigt torr luft i rummet, och när rummet har mattgolv är det lättare att få in damm i halsen och därmed enklare att bli sjuk. Men om du plastar in golvet kan du undvika det, säger Tiril Eckhoff till TV2.

Det blir kanske lättare för norskorna att hålla sig friska, men svårare att inte väcka uppmärksamhet för personalen på hotellet.

– För det mesta tar vi bort plasten för att underlätta för de som jobbar där, men jag tror att de tycker det är konstigt med plasten – och det är kanske så Dexter-mord (tv-serien Dexter) går till, säger Eckhoff.

Foto: TT / SHOWTIME

”Hittills inte utslängda”

Landslagskollegan Ingrid Landmark Tandrevold tror att Norges landslag är det enda som plastar in golven på hotellrummen. Och det är åtminstone ingen nackdel då Norge leder medaljligan i VM med sju medaljer – tre guld, två silver och två brons.

– Vi har hittills inte blivit utslängda från något hotell. Men jag antar att städarna hoppar till lite när de ser att hela golvet är inplastat. Men när vi är ute och reser bor vi oftast på samma hotell som året innan, så jag gissar att de är vana.

I morgon, lördag, avgörs stafetterna där Norge är regerande världsmästare för såväl damer som herrar.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Skidskytte

Dexter

Tv-serier