Ingen Gulldén i OS- och EM-kvalet

Av: 

TT

Sveriges Isabelle Gulldén (till vänster). Arkivbild.
Sveriges Isabelle Gulldén (till vänster). Arkivbild.

Tung smäll för Sveriges handbollsdamer.

Storstjärnan Isabelle Gulldén missar det kommande OS- och EM-kvalet på grund av skada.

– Jag har alltid älskat att spela i landslaget och därför känns det jättetråkigt att inte kunna vara med den här gången. Min fot mår inte bra och har inte gjort så på länge och när jag känner att jag inte kan göra mig själv rättvisa på planen, säger hon till förbundet hemsida.

Sverige spelar OS-kval mot Spanien, Argentina och Senegal den 20–22 mars i Spanien. De två främsta i gruppen får spela OS i Japan till sommaren.

Efter OS-kvalet väntar dubbla EM-kvalmatcher mot Tjeckien den 25 mars (borta) och den 29 mars (hemma) för handbollslandslaget.

Från VM-truppen i december saknas bland annat Jamina Roberts och Marie Wall, som båda är gravida, samt storstjärnan Bella Gulldén.

Orsak? En krånglande fot.

– Jag känner att jag inte kan göra mig själv rättvisa på planen är jag inte en tillgång i OS- och EM-kvalet med ett så tätt matchande, säger hon.

25 och 29 mars kvalar Sverige till EM mot Tjeckien.

Till EM-kvaltruppen ersätts Martina Thörn, Sabina Jacobsen, Nathalie Hagman och Emma Fernis av debutanten Sofie Börjesson, Johanna Forsberg, Daniela Gustin samt Mathilda Lundström.

Gustin är därmed tillbaka i landslaget för första gången sedan korsbandsskadan hon ådrog sig i EM i Frankrike i december 2018. 

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.