Ställer in all sport i landet

Sembrant: ”Aldrig varit med om liknande”

Italien agerar på grund av coronakrisen.

Nu kommer beskedet att alla idrottsevenemang stoppas.

– Det känns overkligt, som i en film, säger landslagsspelaren Linda Sembrant till Sportbladet.

Coronaviruset har slagit hårt mot hela världen och i Europa är Italien landet som drabbats hårdast. Det har även påverkat sporten. Flera matcher i Serie A har skjutits upp eller spelats utan publik. I fredags kom också beskedet att den alpina världscupavslutningen i Cortina ställs in.

Nu vidtar Italien ytterligare åtgärder. Den olympiska kommittén beslutade att all sport i landet, på alla nivåer, ska ställas in de kommande veckorna. Det bekräftas nu av premiärministern Giuseppe Conte efter att hela Italien satts i karantän. Även Serie A ställs in fram till tidigast 3 april.

– Det finns ingen anledning att fortsätta med idrottsevenemang, säger han på dagens presskonferens och fortsätter:

– Fansen måste acceptera det.

Juventus match mot Inter i söndags spelades inför tomma läktare.
Juventus match mot Inter i söndags spelades inför tomma läktare.

”Har eskalerat”

Flera svenska fotbollsstjärnor befinner sig just i Italien utan att riktigt veta vad de ska ta sig till.

– Jag fick precis meddelande om att hela Italien är satt i karantän och försöker reda ut vad som gäller. Frågan är hur vi gör med våra träningar och hur de tänker kring klubbens utländska spelare, säger Linda Sembrant, som spelar i Juventus.

– Det har hänt så mycket de senaste dagarna. I dag (läs: måndag) när vi åt mat fick vi inte sitta tillsammans. Det känns som att det har eskalerat sista veckan och folk är oroliga på ett annat sätt.

Linda Sembrant i Juventus.
Linda Sembrant i Juventus.

Är du orolig?

– Jag är inte orolig för viruset, men hela situationen är väldigt speciell och jag har aldrig varit med om något liknande. Det känns overkligt, som i en film. Jag åkte tillbaka från Sverige i onsdags och när jag kom till flygplatsen stod det folk i masker och gjorde hälsokontroller. Det är märkliga situationer.

Hur ser du på beslutet att ställa in all sport?
– Det känns som att det är det som krävs för att få kontroll. Det är viktigt att ta till alla medel för att få kontroll, så det inte fortsätter i den här hastigheten. Fotbollen är en sak, men nu är hälsan viktigast, säger Linda Sembrant.

”Kan inte vara undantag”

Stephanie Öhrström, målvakt i Fiorentina, fyller i:

– Det är så klart tråkigt att stoppas från att spela fotboll, men samtidigt … fotbollen kan ju inte vara ett undantag när allting annat stängs ner. Det vore konstigt om fotbollen inte följde efter resten av samhället.

Stephanie Öhrström här under tiden i Verona.
Stephanie Öhrström här under tiden i Verona.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN