Norge räds Andersson inför avslutningen

VAL DI FIEMME. Ebba Andersson är 53 sekunder efter pallen inför avslutningen av Tour de Ski. 

Men Norge räds svenskan i klättringen. 

– Vi har sett henne under sommaren, säger Ingvild Flugstad Östberg. 

Ebba Andersson tappade flera sekunder på täten efter lördagens sprint och har nu 53 sekunder upp till pallen och en minut och sju sekunder upp till ledande Therese Johaug

Med Astrid Uhrenholdt Jacobsen på andraplats, Ingvild Flugstad Östberg på fjärde och Heidi Weng på femte är det bara sexan Andersson och trean Natalia Neprajeva som kan sätta stopp för en norsk trippel.

Trots läget vågar Norge inte räkna bort Ebba Andersson. 

– Ebba är väldigt stark i klättringen och den vi räds mest. Inför säsongen var det henne vi såg som den största konkurrenten. Nu blev det en lite tung start, men det kommer att gå väldigt fort i morgon, säger tränaren Geir Endre Rogn  och fortsätter: 

– Om hon klarar att ta igen avståndet till Therese blir jag väldigt imponerad. Men jag tror att hon kommer att hänga med länge, kanske är hon den som kan hänga med Therese längst.

”Väldigt mycket bättre än mig”

Flugstad Östberg är inne på samma spår. 

– Jag ser henne fortfarande som ett hot. Jag tror att att hon kan överraska och göra det väldigt bra i backen. Hon har inte kört den tidigare så vi har bara sett henne under sommaren i uppförsbacke och då har hon varit väldigt mycket bättre än mig, säger norskan. 

Andersson själv var besviken efter sprinten och vill inte lägga några större förväntningar på sig själv. 

– Jag känner mig såklart lite sliten av allt tävlande och har kanske inte riktigt den tävlingsbakgrunden i och med skadan. Men jag är jätteglad att jag har en chans till att få till bra skidåkning. Jag skulle vilja sluta det på ett bättre sätt än i dag, säger hon och fortsätter: 

– Jag hoppas ha en pigg kropp som bär mig uppför backen, att jag får känna mig stark och även att jag klarar av att vara tuff med mig själv för det är det jag tror kommer krävas. Det är verkligen något alldeles extra som vi ska ta oss an. 

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.