Kinhult fyra – slåss om enorm prissumma

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TT

Vinnaren i Europatourtävlingen i Sydafrika belönas med 2,5 miljoner dollar.
För Marcus Kinhult lever segerchanserna.
Svensken ligger fyra inför sista rundan, tre slag bakom hemmaspelaren Zander Lombard.

Det är enorma prissummor som står på spel under de avslutande tävlingarna i Europatourens Race to Dubai. I söndags snodde Tyrrell Hatton åt sig segerchecken på drygt 19 miljoner kronor (2 miljoner dollar) i Turkiet och den här veckan är förstapriset ännu större – drygt 24 miljoner kronor.

Marcus Kinhult är en av spelarna som har chans på segern och miljonregnet.
Den blågula golftalangen fick en dålig start på den tredje rundan och när han gjorde sin tredje bogey, redan på hål 6, såg det ut som att han hade spelat bort sig från tätstriden. Men Kinhult avslutade fenomenalt. Han gjorde birdies på hål 9, 10 och 14 (samtliga par 5-hål) och sänkte sedan en lång birdieputt på hål 17 och en kortare putt för ännu en birdie på 18:e.

23-åringen, som tog sin första Europatourseger i British Masters i våras, ligger efter rundorna 69–69–70 totalt åtta under par och delad fyra. Sydafrikanen Zander Lombard är elva under par och jagas främst av landsmannen Louis Oosthuizen och belgaren Thomas Detry, båda ett slag bakom.

Henrik Stenson och Sebastian Söderberg delar 21:a plats, på två under par. Stenson och Kinhult är som enda svenskar klara för finaltävlingen i Dubai nästa vecka, medan Söderberg måste klättra under slutvarvet för att vara en av de 50 spelare som får delta då.

Publicerad:

LÄS VIDARE