Anna Wijk bäst någonsin – i allra sämsta matchen

avKristoffer Bergström

Publicerad:
Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN

Hon slog tidernas poängrekord i damernas högsta serie i innebandy och summerar ändå dagen i fem ord:

– Jag är less och frustrerad.

Vad hände, Anna Wijk?

I ställning 1–2 mellan Kais Mora och Karlstad slår hemmalagets Anna Wijk en diagonalpassning till Moa Gustafsson som kvitterar. Det är Wijks 555:e assist i damernas högsta serie, vilket tillsammans med 331 mål tar henne förbi Emelie Lindström i tidernas poängliga.

”Det är otroligt tråkigt”

Sju minuter senare gör Wijk nästa assist. Och ändå vinner Karlstad med 3–4 och Wijk är nästan för sur för att ge en intervju. För sedan debuten 2008, när var Kais Mora senast såhär blekt på hemmaplan?

– Det har aldrig hänt under min tid. Det är otroligt tråkigt, säger hon.

Om någon för elva år sedan sagt att du skulle göra 887 poäng, hade du trott henne?

– Nej, det hade jag inte gjort. Det är klart att det känns stort och ärofyllt, men i kväll är jag mer less och frustrerad över förlusten. Jag får glädjas när karriären är över.

”Vi har väl bra gener”

Hur har du kunnat hålla så jämn nivå i alla år? Borde du inte ha blivit genomskådad eller punktmarkerad?

– Det kan man undra. Jag har haft tur och varit hyfsat skadefri. Jag har även haft turen att spela i bra lag med bra omgivning, det är tacksamt att ha målskyttar bredvid sig. Sen får jag nog tacka mina föräldrar för spelförståelsen de gav mig.

Vad har föräldrarna bidragit med, menar du?

– Hm. Jag tänker att spelförståelse är ganska svårt att träna upp. Min brors främsta egenskap är också spelförståelsen så vi har väl bra gener eller något.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM