Svenska skidåkaren fick en stroke i duschen

avEmil Eiman-Roslund

Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN

Skidåkaren Filippa Lindman kollapsade i badrummet.

22-åringen fick en stroke.

Och räddningstjänsten var tvungen att bryta upp dörren för att hjälpa henne.

– Kroppen fungerade inte, ingenting kopplade, säger hon till Expressen.

Filippa Lindman har tillfälligt tvingats lägga skidkarriären åt sidan. Detta på grund av det som inträffade den juniorlandslagsmeriterade längdskidåkaren i mitten av oktober.

Hon hade spelat fotboll med vänner på kvällen, kom sedan hem och skulle duscha.

– När jag ska vrida av duschen så känns det som att mina fötter har fastnat i golvet, det går inte att lyfta benen, säger Lindman till Expressen.

Hon misstänker näringsbrist och ska ta sig till köket för att äta, men kroppen lyssnar inte.

– Jag kan inte röra benen, så jag sätter mig ner på golvet. Och som tur var har jag telefonen med mig i badrummet. Jag ringer till pappa och förklarar att det är något fel på mig och ber honom ringa en ambulans. Sedan sjunker jag liksom ihop.

”Kroppen fungerade inte”

När ambulansen anlände till platsen behövde de tillkalla räddningstjänsten, lägenhetsdörren var inbrottssäker och de tvingades bryta upp den.

– Jag låg en meter ifrån. Men kroppen fungerade inte, ingenting kopplade. Inte ens ett lillfinger reagerade.

Efter dramatiken konstaterade de på sjukhuset att hon drabbats av hjärnblödning. Sedan dess har hon startat och fortsatt med rehabilitering som enligt henne gått över förväntan.

”En ny vardag med ny form av träning väntar, tur att jag har idrottat hela livet och vet vad disciplin är, tålamodet har aldrig varit min starka sida men sätts nu på prov på allvar. Orsaken är fortsatt okänd, tyvärr. Men har så otroligt fina och starka människor runt mig så är inte ens orolig att denna resa innehållande många timmars rehab kommer gå galant!”, skriver hon på Instagram.

Lindman, tävlandes för Stockviks Sf, har inte några tankar på den kommande skidsäsongen utan fokuserar på att kroppen ska bli återställd.

ARTIKELN HANDLAR OM