Charlotte Kalla: Svårt att förstå

Skidstjärnan om branden i Älvsbyn

Av: Gustaf Ränkeskog

Publicerad:
Uppdaterad:

I natt brann stora delar av Polarbröds bageri ner till grunden.

Charlotte Kalla, som gjort flera samarbeten med företaget, är bedrövad.

– Det känns oerhört tragiskt, säger hon till Sportbladet.

Det var strax före midnatt som branden bröt ut i Polarbröds fabrik i Älvsbyn i Norrbotten.

Vid 05-tiden konstaterade räddningstjänsten att byggnaden var utom räddning.

– Det känns oerhört tragiskt att stora delar av fabriken har ödelagts. Jag fick reda på det genom min agent när jag promenerade i morse, säger Charlotte Kalla, 33, som sponsras av företaget.

Vad känner du för de 270 anställda?

– Det är Älvsbyns största arbetsplats och det är så många som det berörs med tanke på hur litet ställe Älvsbyn är. Det är svårt att förstå vilken resa Polarbröd har gjort. Att komma från en glesbygd är kanske inte bästa platsen att växa och bli ett stort företag på. Men de har verkligen visat att det går, säger hon och fortsätter:

Charlotte Kalla.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Charlotte Kalla.

– Jag hoppas verkligen att de kommer kunna bygga upp fabriken igen så produktionen kan återupptas snart. Det vore jättetråkigt om det inte blir så. Det är en viktig livsnäring i Älvsbyn. Just nu tänker jag bara på ägarna och de anställda och deras familjer. Tankarna finns hos dem. Jag har skickat en hälsning att jag tänker på dem och att mina tankar är hos företaget.

Charlotte Kalla var inbjuden till den planerade invigningsfesten som skulle ha arrangerats i juni, men på grund av corona sköts tillställningen fram.

– Tanken var att jag skulle dit i juni när de skulle inviga den nya bagerilinjen. Men det blev ändrade planer, så det blev aldrig något besök, säger Charlotte Kalla som just nu förbereder sig för kommande skidsäsong.

Foto: RÄDDNINGSTJÄNSTEN PITEÅ-ÄLVSBYN/TT
Foto: Jens Ökvist / TT
Publicerad:

LÄS VIDARE