Norska utspelet: ”Sluta kom med undanflykter”

OSLO. Ståle Solbakken tycker att Sverige klagar och kommer med undanflykter.

Janne Andersson slår tillbaka.

– I så fall får han ta över mitt jobb som svensk förbundskapten och ta ut det laget, säger han.

Tio spelar har lämnat Blågult under Nations League-samlingen och nio har kommit in. Situationen har kallats både kaosartad och parodisk, men Ståle Solbakken tycker att Sverige måste rycka upp sig.

– Jag tycker att ni klagar för mycket över det där. Om jag låtsas att jag är svensk förbundskapten och ska ta ut den bästa elvan i Sverige så hade jag satt Robin Olsen i mål. Han är klar. Jag hade satt Krafth som högerback. Han är klar. Sedan hade jag tagit Augustinson som vänsterback och han är klar. Sedan hade jag satt Lindelöf som mittback. Han är inte klar. Vem som spelar vid sidan, där är det otroligt jämt.

”Ni har problem på en position”

Stålbakken fortsätter sedan att ta ut en svensk startelva.

– På det centrala mittfältet hade jag satt Cajuste eller Ekdal, det är dagsform som avgör. Sedan hade jag haft Forsberg och Claesson och de spelar. Sedan hade jag satt Elanga, Kulusevski och Isak, och jag tror alla de spelar. Så ni har problem på en position. Ni pratar om vem som är spelare nummer 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24... Sedan har ni två fantastiska tränare, det är en kort resa hit, stor rutin och ni har spelat många mästerskap. Så sluta med undanflykterna och spela fotboll så ser vi vilka som är bäst.

”Inga ursäkter”

När förbundskapten Janne Andersson får frågan om utspelet slår han tillbaka.

– I så fall får han ta över mitt jobb som svensk förbundskapten och ta ut det laget. Jag har den största respekten från Ståle, han är en synnerligen skicklig fotbollstränare. Men det jag gör är jag svarar när ni frågar mig. Jag pratar gärna om spelarna som är här, men det går inte att komma ifrån spelarna som inte är här. För mig är det inga ursäkter. Jag konstaterar bara att sakläget är på det sättet, säger han.

Sverige avslutar den här Nations League-samlingen med att möta Norge på Ullevål i morgon kväll.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.