Busens fula tilltag – dunkade Falks huvud i isen: ”Fegt”

Vita Hästen skrällde och vann med 5–4 mot Kristanstad på bortaplan.

Men efterspelet skulle handla om annat.

På slutsignal utbröt tumult – och Kristianstads Trevor Cheek dunkade Hästen-spelaren Alexander Falks huvud i isen.

– Vet inte vad han höll på med, säger Alexander Falk om situationen.

Vita Hästen stod för en rejäl skalp när de besegrade topplaget Kristianstad med 5–4. Men segern satt långt inne.

– Vi startade matchen riktigt bra för att sedan släppa lite intensitet ju längre matchen gick. Det blev lite nerv i slutet. Men vi har ju förlorat en del senaste tiden så det var en riktigt skön seger, säger Hästen-spelaren Alexander Falk.

”Känns jäkligt fegt”

Men efterspelet skulle inte handla om skrällsegern. Med fem sekunder kvar av tredje perioden var det en tekning i Hästens zon. I samband med slutsignalen utbröt tumult mellan flera spelare. Huvudpersonen var Kristianstads buse, Trevor Cheek.

– Jag såg att Cheek crosscheckade en av våra spelare och jag åkte dit för att markera. Det blev lite av en brottningsmatch mellan mig och honom, säger Falk och fortsätter:

– Han fick ner mig i isen och sen vet jag inte vad han höll på med. Han dunkade mitt huvud i isen. Slå på någon som ligger känns jäkligt fegt... Jag har aldrig varit med om något liknande.

Hur mår du nu?

– Jag mår helt okej, jag hoppas det är lugnt och att jag inte fått hjärnskakning.

Både Trevor Cheek och Alexander Falk ådrog sig 5+20 game misconduct för incidenten. Cheek fick även en tvåa för crosschecking.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.