Kravet för att Linn Svahn ska åka på OS

Linn Svahn rehabiliterar fortfarande sin axelskada.

Det kan ställa till det för hennes OS-medverkan.

– Skulle Linn inte kunna tävla i vinter då lever hon inte upp till kraven, säger förbundskapten Anders Byström till SVT.

Linn Svahn är förhandsnominerad av Sveriges Olympiska Kommitté till OS i Peking. Men det svenska längdlandslaget åker till spelen, som börjar i februari, om mindre än tre månader – och Svahn har ännu inte tävlat denna säsong.

Innan landslaget ger sig iväg måste utövarna passera en så kallad ”kontrollstation”, där SOK och idrottaren stämmer av och ger klartecken till varandra. Ett krav som Svahn, om hon fortsätter missa tävlingar, inte kan uppfylla.

– Ett tufft fönster att passera, men alla är medvetna om det, säger förbundskapten Anders Byström till SVT.

Rehabiliteringen går framåt

Anledningen till att Svahn ännu inte tävlat denna säsong är att hon i september månad tvingades till operation för den axelskada hon ådrog sig i Ulricehamn i vintras. För tillfället rehabiliterar hon efter denna.

– Hon tränar på med rehab och tar en dag i taget, säger Byström.

När Svahn måste ge klartecken är ännu inte fastslaget, men det måste ske senast innan avresa till Peking, den 17 januari.

Även Jonna Sundling är förhandsnominerad till sprintlandslaget, som har fyra platser totalt.

Lejonparten av OS-truppen tas ut redan den 19 december.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.