Super-G-segern kan bli guld värd för Anja

SPORTBLADET

Bormio, Italien

Anja Pärsons VM-seger i super-G kan vara guld värt - i pengar.

- Nu kan hon bli ännu intressantare för internationella företag. Nere i Europa smäller fartgrenarna högst, säger Pärsons agent Marin Klette.

Klette var inte på plats i VM-orterna Santa Caterina och Bormio på söndagen, för han hade ingen tanke på att adepten Anja Pärson skulle skrälla i super-G.

- Hon är inte klok, är hans spontana kommentar i telefon från hemmet i Stockholm.

- Återigen överträffar hon sig själv, så man måste kanske sluta att förvånas över henne.

Het internationellt

Anja Pärson är en oerhört folkkär idrottare vars varumärke är väldigt starkt i Sverige.

- Efter den totala världscupsegern i fjol så började vi märka större intresse från internationella företag. Och VM-guldet i super-G gör henne säkert ännu intressantare. Hon kan bli en intressant samarbetspartner för företag som söker en tuff image att förknippas med. Så marknadsmässigt kan framgångar i fartgrenarna betyda mycket.

- Det är nästa steg i strategin för Anja Pärson, kontakterna med internationella företag.

Huvudstrategin är att Pärson hellre ska ha färre men större företag att jobba med. Det är extra viktigt nu när hon tävlar i alla grenar och har väldigt lite tid över till annat än skidåkning.

- Hon måste också få en chans att återhämta sig och leva ett normalt liv. Sen är det aldrig bra att associeras med för många företag och branscher, då tappar man budskapet.

Leende på läpparna

Så nu väntar du bara på att telefonen ska ringa från något internationellt storföretag?

- Nej, så går det inte till, utan vi jobbar vidare som tidigare. Sådana här kontrakt tar lång tid att utverka. Men jag kommer att gå till kontoret i morgon med ett leende på läpparna tack vare Anja, säger Klette.

För två år sedan rankades Anja Pärson, av PR-företaget Comvision, som sexa bland svenska idrottare vad gäller styrka hos varumärket. De hon då hade före sig var Kajsa Bergqvist, Peter Forsberg, Pernilla Wiberg, Zlatan Ibrahimovic och Therese Alshammar.

Den rankingen har hon garanterat klättrat uppåt på sedan dess.

Ingela Ahlberg/TT