Enköpings allsvenska sejour blev bara ettårig

Publicerad:
Uppdaterad:

AIK avancerade till en femteplats

ENKÖPING

AIK vann säsongsavslutningen borta mot Enköping med 2-0 (0-0) och avancerade därmed tre placeringar och slutade femma.

För Enköping är däremot det allsvenska äventyret över för den här gången.

Enköping hade inför matchen fortfarande en minimal teoretisk chans att nå kvalplats. AIK å sin sida kunde som bäst nå en femteplats.

Det var förutsättningar som bäddade för en tämligen avslagen serieepilog på Enavallen - vilket det också blev.

Bättre spets med Hoch

Första halvlek fördes av AIK som hade sin bästa chans i 36:e minuten när Kwame Quansah höll sig framme på retur efter Pa-Modou Kahs nick.

AIK bytte in Daniel Hoch i 59:e minuten och efter det blev det lite mer spets på Solnalagets anfall. På en långboll från Jimmy Tamandi sprang just Hoch ifrån Enköpings mittback Fredrik Ulmstedt och rullade kallt in 1-0 mellan benen på Kenny Stamatopoulos.

Fem minuter senare var det dags igen. Stefan Ishizaki kom runt på högerkanten och slog ett precist inlägg som nådde en helt omarkerad Mats Rubarth vid bortre stolpen. Och för omväxlings skull nickade Rubarth in sitt tionde mål för säsongen. Rubarths tio mål gör honom till intern skytteligavinnare.

AIK avslutade säsongen med tre raka segrar och nådde tack vare det en femteplats.

Tack och hej Enköping

För Enköping är däremot den allsvenska sejouren över. Exakt på dagen ett år efter att laget tog klivet upp blev det definitivt klart att laget spelar i superettan nästa år.

- Vi har gjort vad vi har kunnat. Tack för oss, sade tränaren Peter Lenell efteråt.

Många spelare är kontrakterade även nästa säsong, men frågan är om tongivande spelare som Kenny Stamatopoulos och Baskim Sopi vill vara kvar i klubben.

- Klubben har jobbat bra och vår första prioritet var att klara elitlicensen. Jag tycker att vi har ett bättre läge inför nästa år i superettan än vad vi hade förra året när vi gick upp, sade Lenell och fortsatte:

- Men det var jäkligt tråkigt att åka ur allsvenskan. Det har varit kul.

TT

Publicerad: