Längdskidor

Jönsson: "Tuffaste dagarna i karriären"

Av: 

Emelie Fredriksson

SPORTBLADET

Emil Jönsson skada kunde inte kommit mer olägligt.

Men än har svensken inte gett upp VM-hoppet.

– De här dagarna kommer bli bland de tuffaste dagarna jag varit med om i min karriär. Men än tänker jag då rakt inte ge upp, skriver han på Instagram.

I en av de branta, korta backarna i VM-genrepet i Östersund högg det till i baksidan av Emil Jönssons högra lår. Han föll ner i snön och sjukvårdare skyndade dit.

Svensken fick låret lindat och bars bort från arenan för att få vård – och kördes sedan till sjukhus.

Där konstaterades det en kramp eller skada i höger ljumske – inte alls ett besked som svensken ville ha inför torsdagens VM-sprint. Nya undersökningar ska göras under morgondagen för att fastställa omfattningen av skadan.

"Inte kastat in handduken"

Under kvällen uppdaterade Jönsson sina Instragram-följare med en bild på sig självfrån sjukhussängen. Sprintspecialisten väljer trots det bistra genrepet att se möjligheterna – och ger ett något lugnande besked.

"Hej på er. Dagen slutade väl inte direkt som jag hade tänkt. Men än har jag inte kastat in handduken. Jag siktar på start på VM, men kommer veta mer efter de kommande dagarnas undersökningar. Jag är positiv, jag går en kamp mot klockan och de här dagarna kommer bli bland de tuffaste dagarna jag varit med om i min karriär. Det hade inte kunnat komma sämre. Men än tänker jag då rakt inte ge upp! Så, nu kör vi!!" skriver han på Instagram.

"Kan inte uttala oss"

Landslagsläkaren Per ”Pliggen” Andersson vill inte spekulera i om Jönsson kan vara med i VM-sprinten eller inte.

- Vi kan inte uttala oss om något som vi inte med bestämdhet vet. Vi får ge oss till tåls och avvakta de planerade undersökningarna i morgon, säger han i ett pressmeddelande.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Längdskidor