"Mauler" till Jones: ”Din mardröm väntar”

Publicerad 2014-07-24

Löftet till fansen: ”Kommer hämta mitt bälte”

Mauler hälsar via Facebook.

Knäskadan är mindre allvarlig men stoppar Alexander Gustafsson, 27, från höstens supermatch.

Nu kommer "The Mauler" med ett löfte till fansen.

– Jag kommer tillbaka starkare än någonsin och hämtar mitt bälte, hälsar han via Facebook.

Natten mot torsdagen kom det tråkiga beskedet att Alexander Gustafsson tvingas dra sig ur titelfajten mot Jon Jones i Las Vegas den 27 september på grund av en knäskada. Han ersätts av obesegrade storstjärnan Daniel Cormier.

Enligt ufc.com rör det sig om en trasig menisk i höger knä. "The Mauler" opereras efter helgen och beräknas vara tillbaka inom sex veckor.

– Tittar man på UFC:s pressmeddelande så står det att matchen blivit uppskjuten, inte inställd. Jones kommer att gå matchen mot Cormier och sen... ja, det finns ingen annan förutom Alex, säger managern Tomas Ghassemi.

”Din mardröm väntar”

Huvudpersonen själv uttalade sig under torsdag kväll via en video och ett meddelande på sin Facebooksida.

– Tack för allt stöd jag har fått, det betyder mycket för mig. Jag har en knäskada som inte är särskilt allvarlig men ändå något jag måste ta hand om. Rehabiliteringen kommer bara att ta några veckor, säger han och fortsätter:

– Jag ville verkligen fajtas på UFC 178 men nu kan jag inte det. Fast jag kommer fortfarande att titta. Sedan har vi en gala i Stockholm den 4 oktober, då kommer jag att vara på plats och stötta mina träningskamrater som ska slåss, säger Gustafsson.

Prognosen är ljus för svensken som mycket väl kan få sin efterlängtade titelfajt innan året är slut. Arbogasonen står först i kön och lär med största sannolikhet möta vinnaren i höstens stormatch.

Helst ser han att det blir ärkerivalen Jon Jones.

– Jones, jag ser att du är glad just nu, men om du tar dig förbi "DC" så väntar din mardröm på dig mer motiverad än någonsin, säger Gustafsson.

Följ ämnen i artikeln