Vi älskar er Sanna och Stefan

SPORTBLADET

vräker kärlek över Sanna Kallur och Stefan Holm

Att det inte blev någon medalj för varken Sanna Kallur eller Stefan Holm spelar ingen roll.

Hemma i Sverige är det folkets hjältar ändå.

Kanske har det med tiden att göra och att vårt minne inte är så långt. Men när aftonbladet.ses läsare fick bestämma vem som var deras favorit bland tjejerna i friidrottslandslaget så vann Susanna Kallur en jordskredsseger. Hela 68 procent höll henne som favorit, medan Carolina Klüft som faktiskt vann sitt guld fick nöja sig med 26 procent av rösterna. Kajsa Bergqvist fick bara 5,4 procent.

Folkets hyllningar

Sanna Kallur fick också ta emot läsarnas lovord på forumet. Den här gången fick hon dock dela uppskattningen mer rättvist med Stefan Holm. Så här skrev signaturen Sportgurun: "Ni är några av Sveriges stora hjältar ändå och fjärdeplatser i ett VM är väldigt bra gjort, även om det är den mest försmädliga placering som går att hamna på. Jobbigt att ni gör säsongens bästa tävlingar och ändå inte får medaljer för ert slit. Ni får daska till era konkurrenter i någon av återstående galor istället, som kanske en liten tröst i bedrövelsen".

Signaturen Garrysson fortsatte: "Stefan och Sanna ni är otroligt duktiga, Vi älskar Er för att ni är så himla goa. Sanna var inte ledsen Du kommer igen i OS 2008. Man kan inte göra bättre ifrån sig än att sätta ett personligt rekord i finalen. Stefan du föll på det det berömda håret 2till3 mm till i första hoppet på 2.35 så hade du förmodligen haft guldet i en liten ask"

Skönt utan Jihde

Kallurs protest mot knuffen från Perry får ocksp gehör från läsarna. Så här skriver signaturen kejo: "Vilka idrottskvinnor och män vi har i Sverige, vi har mycket att vara stolta över. Synd att inte Sannas protest gick igenom det syns ju tydligt att Perry gör ett fatalt misstag, hon borde ha blivit diskad".

Läsarnas syn på Studio Sumo är också bra. När de fick välja mellan gamla sportankaret Peter Jihde och nya André Pops, gick den senare vinnande ur striden med 56 procent av rösterna. Så här kommenterade signaturen Garrysson det: Skönt att slippa Jihde.Tackar för en bra sammanfattning av VM varje kväll , Jag tycker SVT gör ett gott jobb. Skönt att slippa den uppblåsta Jihde".