Zlatan – KAN bli en världsspelare?

SPORTBLADET

Spelarna är sådär, tidpunkten rätt usel och intresset hemma

i Sverige lär ju vara ljummet som bäst.

Och tekniken...

Vi ska inte ens prata om det tekniska.

Det kan bli idrottslig tv-katastrof.

Så gick – kanske – snacket på TV4+ inför träningsmatchen mellan Venezuela och Sverige.

Så vad gjorde tv-kanalen? Man satsade, för att snacka idrottsspråk, 110 procent. TV4+ tog en Pinocchio-landskamp och försökte göra den till en riktig landskamp med en timmes studio innan match, rynkade pannor, nätfrågor och hela kalaset.

Det var helt rätt. En landskamp är en landskamp är en landskamp även om anfallsparet inte heter Ibrahimovic och Larsson utan Toivonen och Nannskog och TV4+ gjorde det bästa av förutsättningarna. Det hedrar kanalen.

Suzanne Sjögren svettades lite över de tekniska bristerna men skötte annars studion klart godkänt. Hasse Backe är ju alltid bra och Mats Rubarth... Ja, han har alltid varit en personlig favorit i allsvenskan.

Att matchen sedan var det den var är ju inte TV4+ fel. Till Venezuela hade TV4 skickat Ola Wenström. En svensk terrier.

Wenström var väldigt ettrig när han innan matchen intervjuade förbundsbasen Lars-Åke Lagrell om schismen mellan förbundskaptenen Lars Lagerbäck och superforwarden Zlatan Ibrahimovic.

Men jag förstod inte riktigt själva schismen. Jag har fått för mig att Zlatan redan sagt ja till att komma tillbaka till landslaget. Men Wenström gick på som att Lagrell hade ett oundvikligt val framför sig – Zlatan eller Lagerbäck.

Vad vet Wenström som inte jag vet? Eller som programkompisen Olof Lundh inte vet? Lundh dödade i alla fall den efterföljande diskussionen i studion väldigt effektivt.

Lagrell agerade förresten väldigt kul under Wenströms press. Bland annat sa han att Zlatan kan vara en blivande världsspelare.

KAN vara en BLIVANDE världsspelare.

Ja, herregud.

Mattias Wikdahl