JÄTTESKRÄLLEN

SPORTBLADET

Bollnäs spräckte Edsbyns förlustfria svit på hemmaplan

Foto: BILDBYRÅN/ARKIV
Skrällmakare Bollnäs tog två pinnar – i Edsbyn!

45 raka utan förlust.

Sedan tog det stopp.

I kväll vann Bollnäs i lejonets egen kula: i Bandykyrkan i Edsbyn.

Och segern kom efter stor dramatik.

– Extra skönt att det var just vi som slog dem, säger Bollnäs tränare Lännart Nilzon efter 6–5 segern.

Inte sedan 18 februari 2004 hade Edsbyn förlorat en match hemma i ”bandykyrkan”. Att de skulle göra det på onsdagen mot Bollnäs, som inlett elitserien med två förluster och som i det senaste mötet lagen emellan, på annandagen, föll med 3–10, var det inte många som trodde.

Inte undra på att Lännart Nilzon hade en hel del att glädjas över när slutsignalen gick.

– För det första är det jäkligt viktigt att visa att vi kan vara med igen i elitserien. Vi har haft lite oflyt i de tidigare matcherna.

Lika nöjd var han naturligtvis över att bryta mästarnas fantastiska svit.

– Det är en fin skalp att ta dem här, jäkligt skönt, säger Nilzon, som till skillnad mot många andra inte var lika överraskad över segern.

– Vi har känt när vi spelat här tidigare att vi inte känner oss ”borta”. Vi tränar här på hösten och har mycket publik med oss så för oss har det inte varit den värsta arenan att spela på, vi visste att det fanns en möjlighet.

Det blev dock dramatiskt.

Efter 2–2 i halvtid ryckte Bollnäs i den andra halvleken ifrån till en 6–3 ledning. Edsbyn reducerade två gånger om och var i slutminuterna nära en kvittering – men avslutet efter en hörna tog i utsidan av målet.

– De flesta trodde att det var mål. Men vi red ut stormen och det gjorde vi jäkligt bra, konstaterar en nöjd Bollnästränare.

Nöjd lär även hans tränarkollega i Hammarby, Stefan Jonsson, vara. ”Bajen” tog tillbaka serieledningen i elitserien efter 5–1 hemma mot Vetlanda – lagets tredje seger på lika många matcher.

Patrik Nilsson gjorde två av målen när Sandviken hemmaslog Falun med 7–3.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy