Lycka till, Canal +

SPORTBLADET

TV-krönika Frank Östergren

På lördag är det start för världens tv-dyraste liga och till Canal+ Sport

säger jag lycka till. Inte för att jag står kanalen närmare än någon annan kanal utan helt enkelt för att det behövs.

Efter förra säsongens interna turbulens är det nu upp till bevis.

Nya ägare, ny ledning för sportredaktionen och Lars Granqvist och Jens Fjellström tar vid efter ”Hegerfors lördag”. Förutsättningar finns för den förnyelse som behövs, det är bara att hoppas på att förväntningarna inte kväver den nya redaktionen.

Själv missar jag premiären. Jag finns på latiduden 60 grader 21,61 minuter, longituden 21 grader 03,78 minuter. Men jag lovar, andra kommer att hårdsyna sändningarna,

Eurosport hårdlanserar

i dagarna sin nya internetservice, som sägs vilja konkurrera med bland annat Sportbladets. Om framtiden i Com Hems kabelnät sägs intet, vilket, som jag skrivit förut nog ska tolkas positivt. Kanalen finns kvar hos Com Hem även efter 1 september, om än kanske i betalform. Skulle mot all formodan Eurosport släckas ner finns kanalen kvar i Canal Digitals och Telias utbud. Däremot är inte Viasat intresserade av att lägga ut Eurosport på sin satellitplattform.

”Har någon anhörig

dött, är det därför du gnäller så. Du ska också sluta tjata om att SVT inte ska sända OS i Kina”. Så lyder i korthet ett mejl, avsändaren får förbli anonym. Svaret är att nej, ingen anhörig har avlidit. Men jag har min sympati hos alla de tusentals anhöriga vars nära varje år avrättas i Kina. Kunde SVT 1969 bojkotta friidrotts-EM i Grekland i protest mot militärdiktaturen där, borde beslutet att bojkotta Peking-OS vara lättare att fatta. Med tanke bland annat på avrättningar, organhandel och deporteringar.

Solen steker där

rökberget på longi­tuten och latituden ligger och där sitter gubbarna med Lapin Kulta och aborrar på gallret. Men tv-tablåerna är lika öde här som i Sverige när det gäller Bundesliga. Så vi åker ut och lägger nät i stället.

NHL är bara

en dryg tv-månad borta. Hoppas Canal+ Sport den här säsongen ger oss namnen på den amerikanska/kanadadensiska kommentatorerna – i förväg.

Bäst