Här är det nya finska hoppet i F1-cirkusen

SPORTBLADET

Heikki Kovalainen blir stallkamrat med Lewis Hamilton

LONDON. McLaren bekräftade på fredagen att Heikki Kovalainen kommer att ratta en av stallets formel1-bilar nästa säsong. Därmed fortsätter den långa traditionen med finländska förare i motorsportens finrum.

McLarens förarteam kommer därmed att bestå av Kovalainen och Lewis Hamilton, den 22-årige britten som under sin debutsäsong i år var hårsmånen från att vinna VM-titeln.

Beslutet att kontraktera Kovalainen innebär att spanjoren Pedro de la Rosa får fortsätta som reservförare och britten Gary Paffett finns också till hands som testförare.

McLaren har tidigare haft tre finländska förare – Keke Rosberg, Mika Häkkinen och Kimi Räikkkönen. 26-årige Kovalainen sade att han var stolt över att få gå i deras fotspår.

– Min beslutsamhet att vinna har betytt allt för mig och samma vilja finns i hela den här organisationen och jag är verkligen begeistrad över vår gemensamma framtid.

Några detaljer om kontraktet framkom inte. McLaren meddelade bara att det är flerårigt. Kovalainen körde till sig en sjundeplats i F1-VM i år i Renault. Han kom tvåa i Japans GP-serie under sitt debutår. Han var även tvåa i GP2 2005, serien som Hamilton vann förra året.

TT-Reuters

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport