Efter finalförlusten – Esplund slutar i landslaget

Av: Magnus Wilsson

Publicerad:

Han siktade på det perfekta avslutet i landslagströjan.

Men drömmen stoppades av Ryssland i VM–finalen efter förlängning.

– Jag trodde verkligen att vi skulle vinna, säger Johan Esplund, 35.

Med fyra VM-guld på kontot siktade han på det femte i Vänersborg. Men efter att Sverige haft ledningen med 5–3 lyckades Ryssland vända och vinna efter förlängning. Nu har Johan Esplund gjort sin sista match i landslagströjan.

– Så är känslan nu. Det känns sjukt att säga det, men så är det tyvärr, säger stjärnan.

– Det kändes som att det skulle vara ett bra avslut i Vänersborg och få vinna. Det var tanken verkligen att få avsluta snyggt, för jag trodde verkligen att vi skulle vinna, säger han.

Foto: SEBASTIAN LAMOTTE / BILDBYRÅN

”Tre-fyra VM-guld till”

Med en lång landslagkarriär är minnena många. VM-gulden minns Esplund med värme, men det är hans första turnering han ser som det bästa minnet.

– VM i Kazan, när man fick spela med sina idoler man såg upp till som ung. Det är även många vinster man tar med sig, men det finns många förluster som är oerhört tråkiga. Det känns som att man skulle kunna haft tre-fyra VM-guld till.

Spelarkarriären är däremot inte slut för Villa Lidköping-profilen.

– Jag har mycket mer att ge. Jag tycker jag har gjort en av mina bättre säsonger under min karriär fram tills nu så det känns att man har mer att bidra med. Det känns fantastiskt kul att man ska få komma hem och träna på måndag och och fokuserar på klubbsäsongen.

– Det hade varit otroligt att få spela en final till och vinna den istället.

Publicerad:

LÄS VIDARE