Nykomlingens unika facit: "Tror på det”

Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
SPORTBLADET

Jönköping vände och övertidsvann mot Höllviken.

Det innebär att nykomlingen fortfarande har vunnit alla (!) matcher mot lagen utanför slutspelet.

– Utan att sticka ut hakan och sagt med ödmjukhet så har vi varit som bäst när det gällt som mest tidigare också, som i SSL-kvalet i våras, säger tränaren Niklas Pålsson.

För nykomlingar och bottenlag gäller det ofta att vinna rätt matcher, det vill säga sexpoängsmatcherna mot rivalerna i samma tabellregion.

Där har nykomlingen Jönköping, som många tippat ska åka ur i år, varit perfekta hittills.

Laget vände 0-2-underläge till 3-2-seger efter övertid mot Höllviken, och har därmed spelat in 17 av 18 poäng mot de fem lagen utanför slutspelsplatserna.

Ett oerhört starkt facit.

­– Det är viktigt att ta poäng mot alla lag, men fortsätter vi vinna mot de här lagen har vi goda möjligheter att hänga kvar, säger tränaren Niklas Pålsson.

”Ligger bra till”

– Jag hade kalkylerat med 19 poäng mot de här lagen inför säsongen, så vi ligger ju bättre till än den kalkylen. Vi har ju fem matcher och 15 poäng kvar att spela om mot dem.

Samtidigt har JIK bara tagit fyra av 36 möjliga poäng mot slutspelslagen.

– Vi har ändå närmat oss de lagen under säsongen. Nyligen gjorde vi spelmässigt bra matcher mot både Helsingborg och Pixbo, men fick inte med oss poängen, säger Pålsson.

– Någonstans tror jag att vi tror mer på det mot lagen längre ner i tabellen. Vi vill verkligen vinna till varje pris och har lite större självförtroende i de matcherna.

Blickar inte uppåt

Samtidigt är det ju måstematcher, då borde det kunna knyta sig?

– Vi är ett ungt lag men har lärt oss hantera sådana matcher. Utan att sticka ut hakan och sagt med ödmjukhet så har vi varit som bäst när det gällt som mest tidigare också, som i SSL-kvalet i våras. Det är en kultur vi byggt upp. 

JIK har nu åtta poäng ner till nedflyttningsstrecket och fyra poäng upp till slutspelet.

– Handen på hjärtat, vi tittar ingenting uppåt. När vi tagit 32 poäng, som jag tror krävs för att hålla sig kvar, så kan vi börja titta på annat än att fixa nytt kontrakt, säger Pålsson.