Johaugs sambo hoppar av EM och VM efter korvolycka

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Andre Penner / TT / NTB Scanpix

SPORTBLADET

Den norske roddaren Nils Jakob Hoff lägger EM-planerna på is.

En korvolycka sätter stopp för Hoffs deltagande.

– Jag skulle ut på tur och laga korv, och sedan tappade jag kastrullen och fick kokande vatten över mig, säger norrmannen, som också är sambo med skidåkerskan Therese Johaug.

Hoff, med VM-guld och EM-brons på meritlistan, lägger ned säsongen och missar därmed EM i Skottland i början av augusti.

Han är inte i den form han hade hoppats vara och prioriterar i stället läkarstudierna.

Dessutom har 33-åringen störts av en minst sagt dråplig skada. Ett misslyckat försök att laga sig lite korv till middag ledde till att han ådrog sig andra gradens brännskador på ena låret.

– Jag skulle ut på tur och laga korv, och så tappade jag kastrullen. Så jag fick lite kokande vatten på mig. Det var en sådan situation där man känner sig som en komplett idiot, säger Hoff till NRK.

Foto: Roald, Berit / TT NYHETSBYRÅN
Nils Jakob Hoff och Therese Johaug.

”Imponerad”

Hans lagkamrater är imponerade över beslutet.

– Vi hade räknat med att ha Nils Jakob med till EM och VM, och han hade nog själv också räknat med det. Men han har kommit fram till att han inte är i tillstånd för att vara med, och jag är imponerad över att han tar det här beslutet, säger Erik Solbakken.

Hoff planerar dock att återuppta satsningen till OS 2020.

– Planen framöver är att försökta komma med till Tokyo, och förhoppningsvis kämpa i toppen. Nu ska jag börja träna målmedvetet mot nästa säsong. Och förhoppningsvis är vi kvitt dessa korvolyckor, säger han.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN