Rekordvinnaren funnen – till sjöss: ”Tur han hade flytväst”

Mannen som vann osannolika 258 miljoner kronor på Eurojackpot är upphittad.

Rekordvinnaren befann sig till sjöss när han fick beskedet.

– Det blev många glada svordomar och han sade att det var en väldig tur för honom att han hade flytväst på sig och satt ner, säger Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson.

Det var första gången som spelets jackpott gick till Sverige.

Men vinnaren har varit oidentifierad – fram tills nu. Under onsdagsmorgonen fick Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson kontakt med en ovetandes medelålders man från Göteborg, som befann sig till sjöss.

– Herregud vilket samtal! Jag är ju ganska van vid att ge den här typen av besked, men det här var något speciellt, säger Pierre Jonsson i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Han hade inte rättat sina fyra rader som han ensam spelat för en hundring varje vecka under våren. Tidigare hade han vunnit 2 000 kronor.

”Många glada svordomar”

Mannen hade lyckats fylla en rad med samtliga rätt. När han fick det berättat för sig hade han svårt att tro det, enligt Svenska Spel.

– Det blev många glada svordomar och han sade att det var en väldig tur för honom att han hade flytväst på sig och satt ner. Och det kan man ju förstå att det är ett osannolikt besked att få som så klart är väldigt svårt att förstå, berättar Pierre Jonsson.

Vinsten, som landade på exakt 257 985 846, är den största svenska spelvinsten någonsin.

Det tidigare rekordet slogs med 20 miljoner kronor.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN