Smajl Suljevic ber om ursäkt efter skallningen

avMalin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Efter matchen mellan Dalkurd och Hammarby skallade Smajl Suljevic Imad Khalili blodig på parkeringen utanför arenan.

Nu ber Dalkurdspelaren om ursäkt.

”Jag är ledsen för den situation som uppstod men framför allt för mitt agerande utifrån den”, skriver han på Instagram.

Det var grinigt på planen i slutet av gårdagens match mellan Dalkurd och Hammarby. Långt efter matchen fortsatte bråket och på parkeringen utanför arenan ska Smajl Suljevic ha skallat Imad Khalili blodig.

– Det var en incident på planen, ett klassiskt tjafs och inget mer med det. Jag har aldrig varit med om att man tar det utanför planen. Det var jättekonstigt, säger Khalili till Sportbladet.

”Bett om ursäkt personligen”

Hammarby polisanmälde händelsen direkt på platsen. Nu uttalar sig Suljevic för första gången och går ut och ber om ursäkt.

”Jag vill be om ursäkt för det som hände i går efter matchen. Jag ber om ursäkt till Imad Khalili och hans familj, till min familj, Dalkurdfamiljen, Hammarby och alla som blev påverkade av det som hände.”, skriver Suljevic på Instagram och fortsätter:

Foto: BILDBYRÅN
Smajl Sulevic, Dalkurd.

”Jag har bett om ursäkt till Imad Khalili personligen och jag är ledsen för den situationen som uppstod men framför allt för mitt agerande utifrån den Jag önskar att jag kunde göra det ogjort men vi är bara människor och ibland gör vi misstag, jag är beredd att ta konsekvenserna för mitt. Jag ber än en gång om ursäkt till alla”.

Khalili, som fick en fraktur i näsbenet, godtar ursäkten.

– Det är bra. Alla gör väl misstag, det är lugnt. Det är en fin människa. Det som hände har hänt och det är inget jag accepterar, men jag godtar ursäkten, säger han.

Inlett utredning

Dalkurd har nu inlett en utredning efter händelsen.

”Vi vill understryka att Dalkurd inte på något sätt står bakom det som har inträffat och det är inte förenligt med de värdegrunder och den anda som vår förening är byggd på. Föreningen har inlett en grundlig utredning över det inträffade. Dalkurd FF och spelaren i fråga, som är djupt ångerfull över det inträffade, vill be Hammarby IF, dess spelare och supportrar, sina lagkamrater och Dalkurds supportrar om ursäkt och han förstår att hans handlingar kan komma att leda till konsekvenser.”, skriver klubben på sin hemsida.

Foto: BILDBYRÅN
Sulevic och Khalili under matchen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM