Motorsport

Snabbast inför Tyskland GP – men straffas

Av: 

Anna Andersson

Daniel Ricciardo.

Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

SPORTBLADET

Red Bull är snabbast i Tyskland.

Ändå måste Daniel Ricciardo starta sist.

– Jag ser fram emot att köra upp genom fältet, säger han.

Red Bulls förare var snabbast på det första passet och han har fokuserat på att få till ett bra kvaltrim och sedan starka longruns eftersom han hela tiden varit medveten om att han behöver byta motor i Tyskland.

– Jag var snabb i morse och Max var snabbast under det andra passet när jag fokuserade på att köra längre stinter. Det ser rätt bra ut för oss, även om jag vet att jag kommer att starta väldigt, väldigt långt bak eftersom jag har ett straff med mig till starten, säger Daniel Ricciardo.

– Prioriteringen för oss har varit att bilen ska vara bra i racet, för kvalet betyder ingenting för mig. Målet är att vi ska kunna köra om så många bilar som möjligt på söndag.

Verstappen i topp

Hans teamkollega Max Verstappen var snabbast under det andra passet, även om han fick avbryta sina longruns på grund av en oljeläcka. Han var 26 tusendelar snabbare än Lewis Hamilton, som precis skrivit ett drömkontrakt med Mercedes. Kollegan Valtteri Bottas, som presenterade ett nytt kontrakt med Mercedes tidigare i dag, var sju hundradelar efter Hamilton och VM-ledaren Sebastian Vettel var fyra.

– Precis som väntat var det väldigt jämnt. Visst kommer Ricciardo och Red Bull att få ett straff i starten, men de verkar vara extremt snabba. Det blir en tuff kamp om pole position, säger finländaren.

– Bilen är inte perfekt, även om den blir allt bättre. VI måste jobba mer med framvagnen, det är många olika kurvor här och i vissa har jag svårt att få in bilen i kurvan och sedan trycka på gasen.

Marcus Ericsson stod över den första träningen till förmån för testföraren Antonio Giovanazzi som slutade på plats 19. På det andra passet tog svensken över bilen och han var 14:e man. Charles Leclerc var nia på den första träningen och åtta på den andra.

Kvalet till Tysklands GP startar i morgon lördag klockan 15.00.

Vem kör var 2019? I F1-bloggen får du det senaste snacket kring förarkarusellen .

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Formel 1 2018 – alla lopp, banor, datum och tider till F1

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Formel 1

Daniel Ricciardo

Marcus Ericsson

Mercedes